Kauneuspulina

BLOGIT | Kauneuspulina

Kaunis iho alkaa puhdistuksesta

Kauneuspulina vaipui heti ensimmäisen postauksen jälkeen viettämään hiljaiseloa, jouduin yllättäen somedetoxille, joka on käyttämäni nimitys viettämälleni viikolle ilman nettiä, – huikamala! Kuinka selvisin siitä on vaiherikas tarina, liian monimutkainen kirjoitettavaksi, mutta voin sanoa että tekipä hyvää olla pieni pätkä ilman yhteyksiä ulkomaailmaan.

Kotona sain oltua hetkessä kiinni ja läsnä – tuttua mantraa-, mutta viestien ja ilmoitusten vilkkuessa on vaikea keskittyä siihen mitä on juuri tekemässä ja häiritsee se ihan vain olemisenkin tilaa. Tein asioita, joille muka koskaan ei ole aikaa. Oli aikaa huomioida ympäristöä, arkea, jonka pehmeys usein jää utuisesti varjoon ruutua tuijotellessa.

Asioille, jotka ovat aineettomia: hiljaisuuden kuunteleminen, kauneusunet iltapäivällä, luomien laskeminen iholta. Asioille, jotka kevään valoisuus paljastaa, kuten pinttymät talven nuhjustamassa takissa ja ikkunoissa. Sama harmaus on tomuttanut kaiken alleen, pipon alta paljastuneesta kuivasta etäisesti hiuksia muistuttavaa kasaa myöden.

Keväisin toistuva puhdistautumisrumba on täällä: nyt tarvitaan uusia, puhtaita alkuja. Talven pintakuiva iho suorastaan kirkuu kuorintaa, kosteutusta ja taitavan kosmetologin tekemää kasvohoitoa. Hymyily kalmanvärisen ihon kanssa täyttää kauhuelokuvahahmon kriteerit. Vaatekaappiin sopii kevätuutuuksia, eikä kynsien lakkaaminen kevään sävyillä ainakaan latista tunnelmaa matkalla kohti kesää.

mlo

Itse ajattelin aloittaa kauneusdetoxit kevään iloksi ihonpuhdistuksesta. Hyväkuntoinen iho on niitä kauneuden perusjuttuja: kosteutettu, puhdas ja eloisan värinen iho on arjen helpotus, koska silloin meikin voi pitää kevyenä ja hengittävänä. Kaksi tärkeintä kauneuskikkaa on pitää hiukset kuosissa ja iho heleänä.

Olen ollut aina kasvohoitojen suurkuluttaja, vaikka aiemmin en ole kärsinyt iho-ongelmista siinä määrin kuin mitä nykyään. Suosittelen käymään ihonpuhdistuksessa aina vuodenaikojen vaihtuessa, erityisesti talvesta kesään ja kesästä talveen, kaksi tai neljä kertaa vuodessa. Iho muuttuu ja elää vuoden mittaan.

Vaihtoehtoja ihonpuhdistukseen kauneushoitolassa

Ultraääni ihonpuhdistus on vanha tuttu. Tehokas ultraäänilaite kuorii eli poistaa kuolleet ihosolut hellävaraisesti ihon ja syväpuhdistaa ihoa, jonka väri paranee, kun näppylät vähentyvät ja pintaverenkierto vilkastuu. Ultraäänen jälkeen iho on heti heleä ja hehkuva. Toimii kuin tuhkimohoito ennen juhlia.

Hydrafacial – ihonhoito on myös kauneushoitolassa tehtävä laitehoito, joka on supertehokas puhdistus iholle. Tutustuin hoitoon muutama vuosi sitten, ja olen suosinut sitä tähän kevääseen asti ainoana säännöllisenä kasvohoitona.

Hydrafacial on tätä päivää, koska se on nopea ja tehokas ja pureutuu suoraan ihon ongelmiin. Tässä ihonpuhdistuksessa laite toimii kuin pieni imuri ihohuokosille ja tyhjentää ne tehokkaasti, näin tehoaineet eli boosterit – kosteutus, salisyylihappo ja anti-age-vaikuttajat – pääsevät pintaa syvemmälle ihoon vaikuttamaan ja uudistamaan ihoa.

Olen huomannut, että hoitoa kannattaa ottaa sarjana eli kaksi kolme kertaa säännöllisesti kolmen viikon välein, koska hoito on niin puhdistava että tuo pintaan epäpuhtauksia vielä ensimmäisen kerran jälkeen. Tässä hoidossa kolmas kerta toden sanoo, sen jälkeen iho on vaatimattomasti vain ja ainoastaan täydellinen.

Hedelmähappokuorinta on tämän kevään valintani. Olen nimittäin kotihoidossa käyttänyt hedelmähappokuorintaa, joka levitetään kasvoille naamion tapaan vaikuttamaan. Ihosta tulee sileä ja AHA-hapoilla on myös kohottava ja ikääntymisen merkkejä vähentävä vaikutus. Kotihoidon tuloksista innostuneena aion ottaa hedelmähappohoidon kauneushoitolassa.

Hedelmähappokuorinta lupaa apua pintakuivuuteen ja laajentuneisiin ihohuokoisiin sekä poistaa epäpuhtauksia. Kuulostaa juuri siltä mitä ihoni kaipaa juuri nyt. Toivottavasti saan ilolla kertoa kuinka ihana hehku iholle tulee!

ml3

 

allekirjoitus_oikea

 

Kuvat merestä ja sitruunoista: Mikko Uussaari

Kuva tytöstä: Miila Heinonen

Kommentoi