Tyyli

TYYLI | Katariina Norontaus |

Varsinaissuomalainen ksylitolikarvanpoisto tähtää maailmalle

Ksylitoliin liitetään Suomessa runsaasti myönteisiä terveysmielikuvia. Nyt Vahdolla toimiva kosmetiikkayritys pyrkii valloittamaan koivusokerin ominaisuuksia hyödyntävällä karvanpoistotuotteellaan kansainvälisiä markkinoita.

– Olen yllättynyt, miten suomalalaiset ovat reagoineet tuotteeseen. Ksylitoli tuntuu kiinnostavan ammattilaisia, toteaa Scandinavian Skin Candy -sarjan kehittäneen Hoitolatukun toimitusjohtaja Henna Meriharju.

Karvanpoistossa käytettävään sokerointimassaan lisätty ksylitoli tekee Meriharjun mukaan massasta entistä paremmin tarttuvan.
– Näin saadan pois entistä lyhyempää karvaa – jopa ihonalaisia karvoja, joissa karvatuppi on auki, mutta karva ei vielä oikeastaan esillä. Jälki on siistimpää ja iho pysyy sileänä pidempään.

Muitakin mahdollisia etuja on. Ksylitolia käytetään kaikille suomalaisille tutun karieksen ehkäisyn lisäksi myös esimerkiksi atooppisen ihon hoitogeelissä. Ksylitoli rauhoittaa ihoärsytystä ja estää bakteerien kasvua iholla.
– Sokerointimassa on toki iholla vain lyhyen aikaa, mutta näin se ainakaan ärsytä enempää, Merimaa pohtii.

Japanilaisille kotikäyttöpakkaus

Ksylitoli tekee sokerimassasta entistä tarttuvampaa.
Ksylitoli tekee sokerimassasta entistä tarttuvampaa.

Hoitolatukku tähtää ksylitolituotteidensa kanssa kansainvälisille kosmetiikkamarkkinoille. Kumppanuussuhteita on luotu muun muassa Uuteen Seelantiin, Venäjälle, Sveitsiin Japaniin ja Kiinaan.
– Olemme kiertäneet vuonna 2016 useilla ulkomaisilla messuilla. Suomen markkinat ovat pienet, jos haluaa kasvaa isosti.

Ksylitolin tunnettuus maailmalla vaihtelee Meriharjun mukaan voimakkaasti.
– Ei sitä missään nimessä tunneta yhtä hyvin kuin täällä. Englantilaiset eivät esimerkiksi juurikaan tunnistaneet ksylitolia, mutta Sveitsissä taas tiedettiin, mistä on kyse.

Erivahvuisia karvanpoistomassoja sekä esi- ja jälkikäsittelytuotteita sisältävä sarja on suunnattu ammattilaiskäyttöön hoitoloissa, kaupan hyllyltä sitä ei siis ainakaan toistaiseksi löydy. Paitsi Japanissa tämän vuoden alusta alkaen.
– Japanilaiset toivoivat erikseen kotikäyttöpakkausta, joten teimme heille sellaisen.

Kommentoi