Tyyli

TYYLI | Turun Sanomat |

Tukes: Verkkokaupoissa kiellettyjä ihon kuorinta-aineita

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto kertoo havainneensa markkinoilla happoihin perustuvia kuorinta-aineita, joita myydään kosmetiikkana ja jotka eivät täytä EU-lainsäädännön vaatimuksia. Jotkin verkkokaupoissa myytävät tuotteet sisältävät sallittua enemmän salisyylihappoa ja voivat aiheuttaa iholle palovammojen kaltaisia oireita.

Euroopan unioni on asettanut salisyylihapolle 2 prosentin pitoisuusrajan, eikä tätä isompia pitoisuuksia sisältäviä tuotteita saa kosmetiikkana olla markkinoilla. Salisyylihapon lisäksi joissain kuorinta-aineissa voidaan mainostaa trikloorietikkahappoa (TCA), jonka käyttö kosmeettisissa valmisteissa on EU-alueella kokonaan kielletty.

Tukes selvittää asiaa valvonnassaan ja tekee tarvittaessa kieltopäätöksiä lainsäädännön vastaisia tuotteita Suomessa myyville yrityksille.

Tukes kehottaa olemaan tarkkana kosmetiikkaa verkkokaupoista ostaessa. Happokuorintaan markkinoitavat tuotteet ovat vaikutuksiltaan voimakkaita, ja ne voivat liian suurina pitoisuuksina ja huolimattomasti käytettyinä aiheuttaa iholla palovammojen kaltaisia oireita.

Tietoja kosmetiikkavalmisteiden merkinnöistä on Tukesin verkkosivuilla.

Kommentoi