Tyyli

TYYLI | Marko Leppänen |

TS testaa: Miehen iho hionnassa

Kasvohoito mielletään naisten etuoikeudeksi, mutta ihon kunnon päivitys on tarpeen miehellekin.

Kauneushoitola Make-Up Starin kosmetologi Margit Hannula pyytää riisumaan ylävartalon paljaaksi ja asettumaan selälleen hoitopöydälle. Hän peittelee minut pyyhkeellä ja pukee suojaavan ”pipon” päähän.

Mihin sitä taas on tullut lupauduttua?

Tarkoituksena on selvittää, millaista on, kun keski-ikää lähestyvä mies menee ensimmäistä kertaa kunnolliseen kasvohoitoon. Hannulalla on käytössä uusinta teknologiaa. Ehkä niiden avulla omakin iho saadaan näyttämään hehkeältä ja elinvoimaiselta.

Mielessä on vain pieni huoli siitä, että iho hylkii hoitoja ja punottaa monta päivää putkeen. Kiva sitten selitellä poikien saunaillassa, kun naama hohkaa kuin Sinkkuelämää-sarjan Samanthalla epäonnistuneen kauneushoidon jälkeen.
– Näytät oikein fressiltä ja hyvältä, Hannula rauhoittelee.

”Tämä voi nipistellä vähän.”

Ensimmäiseksi Hannula puhdistaa ihon pinnalliset epäpuhtaudet. Miehillä se on helpompaa, koska yleensä miehet eivät käytä meikkiä. Sen jälkeen kasvoille levitetään naamio, joka kuorii ihon pinnan tehokkaasti.

Tuskin siitäkään haittaa olisi, vaikka hoidon jättäisi jo tähän pisteeseen.

Siirrymme kuitenkin itse homman pihviin eli Nannic Deep Skin -hoitoon. Ensimmäisen vaiheen tarkoituksena on poistaa kuollutta ihosolukkoa tehokkaasti ja turvallisesti.

Toisessa vaiheessa kasvojen seutua käsitellään pienillä neuloilla, jotka pureutuvat puolen millin syvyyteen. Hoito kohdistuu epidermikseen sekä tyvisolukerrokseen, jossa solut uusiutuvat. Pintaverisuonet säilyvät vahingoittumattomana.
– Tämä voi nipistellä vähän, Hannula varoittaa.

Pitää paikkansa, mutta pieni pistely ei tunnu mitenkään sietämättömän kivuliaalta. Koneen tasaiseen naputukseen tottuu nopeasti.

Iho puhdistetaan aluksi pinnalta.
Iho puhdistetaan aluksi pinnalta.

Neulauslaitetta voidaan käyttää moneen eri tarkoitukseen: akneen, couperosa-ihoon, ihon yleistason parantamiseen, ryppyihin, velttoon ihoon, arpien hoitoon… Samaa hoitomenetelmää voidaan käyttää koko vartalon alueelle.

Kasvot neulataan aina koko alueelta yhden kerran. Jos löytyy selkeä ongelma, voidaan toisella neulauskerralla pureutua siihen. Jos ajatuksena on kasvojen yleiskunnon nosto, neulaus tulee koko kasvoille toisellakin kerralla.

Neulauskertojen välillä pannaan iholle hoitava seerumi. Kuorinnan jälkeen putsataan pois irronnutta ihopölyä.

Kosmetologi huomauttaa, että minun kohdallani kannattaisi keskittyä muutamaan otsaryppyyn. Ei se mikään ihme, että ryppyjä on syntynyt – TPS:n liigaotteluita on tullut seurattua liikaa tällä kaudella.

Parta olisi kannattanut ajaa aamulla, koska nyt leuan alueen käsittely on nyt hieman hankalampaa.

Kun laitteen kääntää täydelle teholle, se tekee 3 800 edestakaista liikettä minuutissa. Kymmenen minuutin hoidon aikana ihoon tulee peräti 760 000 mikrokanavaa, joihin seerumi imeytyy.

Neulaus keskittyy otsaryppyjen alkuihin.
Neulaus keskittyy otsaryppyjen alkuihin.

Sitten Hannula yllättää ja kysyy, että onko minulla ahtaanpaikan kammoa. No ei onneksi. Hän pyytää sulkemaan silmät ja levittää kasvoille kiinteän kalvon.

Hetken päästä näytän smurffilta. Väistämättä mieleen tulee Mission Impossible -elokuvat, joissa Tom Cruise ja kumppanit käyttävät vastustajien hämäämiseksi identtiseltä näyttäviä kasvonaamioita. Tuskin täältä naamion alta silti Cruisea kuoriutuu.

Naamio tuntuu vähän kuumalta muttei liian tukalalta. Olo on levollinen. Kerrankin saa itse vain olla aloillaan ja nauttia ammattilaisen käsittelystä.

Leväpohjaisella naamiolla saadaan iho rauhoitettua, ja aiemmin hoidossa käytetyt aineet imeytymään kalvon alla. Ihohuokoset sulkeutuvat.

Kuoriva naamio on smurffinsinistä sävyä.
Kuoriva naamio on smurffinsinistä sävyä.

Olen otollinen ”käännytettävä” kasvohoidolle, sillä näissä asioissa tulee oltua aika tiukkakin vastarannankiiski. Omasta mielestäni ihoa hoidetaan parhaiten sisältä päin terveellisellä ruokavaliolla. Kasvorasvaksi olen kelpuuttanut korkeintaan kookosöljyn.

Mielestäni ihmisen pitäisi olla hyvin tarkkana siitä mitä iholleen laittavat. Kaikki imeytyy verenkiertoon samalla tavalla kuin ruoka tai juoma.

Iholle annetaan ärsykkeitä, joita sinne ei luontaisesti kuulu. Onko hoito turvallinen?
– Hoito on turvallinen ja sopii kaikille ihotyypeille. Seerumit on kehitelty tutkituissa oloissa, ja niiden lähtökohtana on kunnioitus itse raaka-aineen alkuperää sekä ihmisen fysiologiaa kohtaan, Hannula vastaa.

Iho punottaa vähän hoidon jälkeen, mutta sekin normalisoituu nopeasti. Kasvojen iho tuntuu raikkaalta ja virkeältä. Saunomista ja auringonottoa kannattaa välttää ainakin samana päivänä. Ihon kosteuttamista kannattaa jatkaa.

”Ei näitä hoitoja sekoiteta kauneuskirurgiaan, mutta hoito voisi olla vaihtoehto sellaiselle, joka suunnittelee kauneusleikkaukseen menemistä.”

Hyvin kasvohoito sopii miehellekin, vaikka yleisesti mielletäänkin naisten jutuksi. Naisilla hoidetaan usein ryppyjä, miehillä arvet ja ihon kuivuus ovat yleisiä ongelmia.

Ensikokeilu olisi sinänsä onnistunut, mutta parhaan tuloksen saisi, jos hoitoja jatkaisi säännöllisesti 1–2 kertaa kuukaudessa.

Hoitoa voisi täydentää radiofrekvenssilaitteella, jonka elektromagneettinen lämpöenergia energisoi ihon solutoimintaa. Radiofrekvenssihoidolla muun muassa poistaa selluliittia ja paikallisia rasvakertymiä.

Hoito tuntui loppujen lopuksi melko lempeältä. Ei tätä voi sotkea vahingossakaan kauneuskirurgiaan.
– Ei näitä hoitoja sekoiteta kauneuskirurgiaan, mutta hoito voisi olla vaihtoehto sellaiselle, joka suunnittelee kauneusleikkaukseen menemistä, Hannula vertailee.

Katso video Markon kokemuksesta:
 

Kommentoi