Tyyli

TYYLI | Jaana Pakarinen |

Sateenkaaren värit piiloutuvat hiuksiin

Ensivilkaisulta hiukset näyttävät tavalliselta vaalealta polkkatukalta.

Mutta kun Heidi Jaakkola heilauttaa päätään, päällimmäisten hiusten alta paljastuu yllätys. Alimmassa tukassa on rinnakkain neljää eri kirkasta väriä: turkoosia, keltaista, pinkkiä ja korallia.
– Kirkkaita hiusvärejä on ollut olemassa parin vuoden ajan, mutta nyt uutuutena on ennen kaikkea tällainen piilovärjäys, parturi-kampaaja Riika Isoviita kertoo.

Piilovärjäyksen etuna on se, että jos esimerkiksi työn puolesta täytyy olla päivisin hillitty se onnistuu, mutta halutessaan hiukset voi nostaa vaikkapa ponnarille, jolloin värit pääsevät esiin.
– On tällaisia hiuksia nyt näkynyt katukuvassa jonkin verran, esimerkiksi Pridessa oli jonkin verran, Jaakkola kertoo.

Sopivat myös miehille

Riika Isoviita värjäsi Mikko Laaksosen niskahiukset neljällä eri värillä.
Riika Isoviita värjäsi Mikko Laaksosen niskahiukset neljällä eri värillä.

Isoviidan mukaan kirkkaat moniväriset hiukset sopivat hyvin myös miehille. Hän on juuri piilottanut Mikko Laaksosen hiuksiin violetinsinistä, vihertävänsinistä sekä siniharmaata.

Laaksosella on tumma tukka, joten ennen kirkkaiden värisävyjen laittamista sitä vaalennettiin.
– Minulla on ollut vaikka minkä värisiä hiuksia vuosien saatossa. Kymmenen vuotta sitten minulla oli irokeesi, jossa oli värikkäitäkin värejä, Laaksonen kertoo.

Uuteen tukkaansa hän on tyytyväinen ja niskan hiusvärit tulevat hyvin esiin kun hän pitää hiuksiaan ponnarilla tai nutturalla.

Pastellisävyt edelsivät kirkkaita

Isoviita kertoo, että kirkkaita värejä edelsivät muodissa hiusten pastellisävyt. Hän on värjännyt ensimmäisen pastellivärisen tukan Hiusmuotoilua Tunteella -yrityksessään jo kuusi vuotta sitten.
– Se oli sellainen vaaleanpunainen hattarainen tukka. Silloin ei vielä edes ollut pastellisävyjä saatavilla, ja väri laveerattiin tavallisesta pinkistä hiusväristä, Isoviita muistelee.

Varsinaisia pastellisävyjä maahantuojille tuli saataville kolmisen vuotta sitten. Pastellisävyjä seurasi violettien hiusten buumi, josta pikku hiljaa ollaan edetty kaikkiin sateenkaaren väreihin.

Julkisuuden henkilöt kuten Alma ja Sanni ovat osaltaan olleet nostamassa kirkkaita hiusvärejä suosioon.
– Tällä hetkellä jokaisella maahantuojalla on jo omat kirkkaat värinsä, yhteensä sävyjä on saatavilla satoja, Isoviita kertoo.

Vaaleita vivahteita

Edestä päin katsoessa Mikko Laaksosen ja Heidi Jaakkolan hiukset näyttävät yksivärisiltä...
Edestä päin katsoessa Mikko Laaksosen ja Heidi Jaakkolan hiukset näyttävät yksivärisiltä…

Uutta hiusväreissä ovat myös vivahteikkaat värisävyt, jollaisia laitettiin Heidi Jaakkolan päällimmäisiin hiuksiin. Hänen vaalea värisävynsä ei siis ole yhtenäinen, vaan heijastelee eri vivahteita. Sävy on tehty useasta vaalean eri sävystä: tuhkaisesta, helmiäisestä, sinivioletista ja viileästä kullasta.

Isoviita kertoo, että värikkäät hiusvärit pysyvät hiuksissa yleensä reilun kuukauden, riippuen hiusten kunnosta, hoidosta ja hiusten pesutiheydestä.
– Värinsuojatuotteet pitävät värit hiuksissa pidempään, ja hyvin pesevät tuotteet taas haalistuttavat värejä nopeammin.

Tyylin mukaan

… mutta alta paljastuukin yllätys.
…mutta alta paljastuukin yllätys.

Isoviidan mukaan värikkäätkin sävyt tehdään aina harkitusti.
– Vaikka värit ovat voimakkaita, lopputuloksesta pitää tulla kuitenkin tyylikäs, hän huomauttaa.

Esimerkiksi Mikko Laaksosen hiusten värisävyt on mietitty tarkkaan.
– Raitojen pitää olla balanssissa. Kirkkain väri on keskellä, koska jos se olisi reunassa, painopiste siirtyisi liikaa sivulle.

Hiusvärit räätälöidään kunkin ihmisen tyyliin sopivaksi.
– Värin pitää sopia kantajalleen. Yleensä seuraan jo ihmisen kävelytyyliä, kun hän tulee tänne sisälle, ja alan heti miettiä millainen tukka hänelle sopisi, Isoviita kertoo.

Tavallisesti kirkkaita värejä hiuksiinsa laittavat 20–35-vuotiaat.
– Mutta sitten on vanhempiakin yksittäistapauksia, joiden tyyliin värikkäät hiukset sopivat.
 

Kommentoi