Tyyli

TYYLI | Anu Välilä |

Näin opit kävelemään korkokengillä

Korkokengät viimeistelevät juhla-asun. Korkeat korot tuovat kokonaisuuteen juhlavuutta ja lisäävät kantajansa näyttävyyttä ja naisellisuutta. Mutta miten korkkareilla oppii kävelemään oikein ja sulavasti?

– Korkokengillä kävelyn ja oikeanlaisen kävelytekniikan oppii vain kävelemällä. Se on vähän kuin pyörällä ajaminen. Kun sen kerran oppii, sitä ei unohda, mutta taitoa on hyvä pitää yllä käyttämällä korkokenkiä säännöllisesti, sanoo turkulaisen mallitoimisto Modelpointin omistaja Sari Salo.

Salon mukaan oikeanlainen kävelytekniikka lähtee ryhdistä ja vartalon painopisteestä. Kun ryhti on hyvä, hartiat ja leuka ovat hyvässä asennossa. Vartalon painopisteen tulee olla pystysuora tai jopa hieman takakeno, jolloin polvi mahtuu suoristumaan astuttaessa.

”Suurin virhe korkokengillä kävelyssä on se, että kävellään etukenossa.”

Kävelyn pitäisi näyttää siltä kuin käveltäisiin viivaa pitkin, eli jalat eivät saa olla haara-asennossa.
– Suurin virhe korkokengillä kävelyssä on se, että kävellään etukenossa, jolloin takapuoli nousee pystyyn ja kävelystä tulee niin sanottua ankkakävelyä. Jos ei oikein osaa kävellä korkokengillä, kannattaa kävellä ennemmin hitaasti kuin nopeasti.

Kävellessä kädet heiluvat sivuilla hillitysti ja kauniisti. Lantion keinuva liike tekee kävelystä sulavaa ja naisellista.
– Suomalaiset naiset voisivat ottaa oppia virolaisnaisilta, jotka taitavat lantion keinuttamisen ja korkokengillä kävelyn.

Sari Salo suosittelee juhliin rohkeasti korkeita korkokenkiä.
Sari Salo suosittelee juhliin rohkeasti korkeita korkokenkiä.

Salo neuvoo aloittamaan harjoittelun korkeista, vähintään seitsemänsenttisistä ja ohuista koroista.
– Matalat muutaman sentin korot vääristävät vartalon mittasuhteita, eivätkä jalat ole niissä edukseen. Koron pitää olla ohut ja vähintään seitsemän senttiä korkea. Kauneimmillaan jalat ovat noin yhdeksän sentin koroissa.

Aloittelevalle korkokenkäkävelijälle hyvä vaihtoehto ovat myös platform-avokkaat, joiden paksu pohja helpottaa kävelyä. Platform-pohja ei saa olla kuitenkaan liian raskas, jotta kävely luonnistuu vaivatta.

”Laadukas nahkakenkä kestää pitkään ja muotoutuu omaan jalkaan sopivaksi.”

Salo suosittelee korkokenkien käyttöä kaikille naisille, sillä korkokengissä nainen näyttää aivan erilaiselta kuin matalissa kengissä. Korkokengät tuovat Salon mukaan olemukseen ryhtiä ja itsevarmuutta.

Jokaisella naisella pitäisikin Salon mielestä olla ainakin yhdet hyvät mustat avokkaat. Tärkeintä on, että kengät ovat oikeankokoiset.

Kenkien mukavuutta voi lisätä esimerkiksi päkiätyynyillä.
Kenkien mukavuutta voi lisätä esimerkiksi päkiätyynyillä.

Uudet kengät on aina hyvä sisäänkävellä ennen juhlapäivää, jotta ne ehtivät muotoutua omaan jalkaan sopiviksi eivätkä jalat ole heti rakoilla.
– Kengissä kannattaa panostaa laatuun. Laadukas nahkakenkä kestää pitkään ja muotoutuu omaan jalkaan sopivaksi.

Salo muistuttaa, että ohutkorkoiset avokkaat ja saappaat ovat erikoiskenkiä, joita ei ole tarkoitus käyttää joka päivä ja koko työpäivää.
– Jalan pitää antaa välillä levätä. Erilaisia kenkiä on myös hyvä vaihdella, Sari Salo sanoo.

Katso Sari Salon mallia kävelyyn videolta:

Yksi vastaus artikkeliin “Näin opit kävelemään korkokengillä”

Kommentoi