Turku Yoga Girl

BLOGIT | Turku Yoga Girl

Miten jooga valloitti maailman

untitle_Fotor_Collage

Ensimmäistä kertaa kävi näin, että luin historiaan/tietoon ja tutkimukseen perustuvaa kirjaa, enkä voinut laskea sitä käsistäni! Luin Matti Rautaniemen kirjan Erakkomajoista kuntosaleille kahdessa päivässä kannesta kanteen. Suosittelen kyllä ihan jokaiselle joogaharrastajalle ja joogasta kiinnostuneille. Kirja oli hyvin kattava tietopaketti, ja vieläkin tuntuu, että on pieni informaatioähky.

En oikein tiedä mistä pitäisi edes aloittaa, koska kirja oli vain aivan loistava, ja se pitää lukea itse. Kirjassa pohditaan joogan ja uskonnon välistä yhteyttä – onko jooga sittenkin uskonto? Kuinka vahvasti jooga liittyy uskontoon? Mikä on joogaa? Asiallisia ja ajankohtaisia kysymyksiä. Tuntuu, että joka nurkasta tulee koko ajan uusi joogatyyli ja kaikki eivät ainakaan omasta mielestäni ole edes samalla sivulla sen kanssa, mitä jooga on.

Tästä kirjasta iski semmoinen tiedonjanoisuus, että eilen aloitin vihdoin lukemaan myös Kino MacGregorin kirjaa The Power of Ashtanga Yoga. Veikkaan, että sekin on muutamassa päivässä luettu. Sen jälkeen olenkin lukenut kaikki hyllystäni löytyvät joogakirjat. Onneksi sain Rautaniemen kirjasta paljon hyvä kirjavinkkejä, joita seuraavaksi etsiä ja lukea.

 

Tiia

2 vastausta artikkeliin “Miten jooga valloitti maailman”

  1. Nidotre

    Yksi tosi hyvä on myös Janne Kontalan Joogan sydän. Siinä on vähän enemmän tuota joogan henkistä puolta, kun taas Kinon kirja on enemmän keskittynyt asana harjoitukseen (vaikka toki siinä myös muita puolia sivutaan).


Kommentoi