Turku Yoga Girl

BLOGIT | Turku Yoga Girl

Ennakkoluulot

Tässä vähän jatkoa edelliseen postaukseen. Mietin aihetta josta kirjoittaa, ja googletin joogaa lapsille. Tuloksena oli muutaman joogakoulun tunteja, sekä tämä Iltasanomien artikkeli. Toki artikkelissa painotetaan paljon meditaation ja rentoutumisen tärkeyttä, mutta kyse on kuitenkin siitä, miten hyvää jooga voi tehdä jo lapsuudesta asti. Joogahan on kuitenkin myös liikuntaa, eikä vain paikallaan istuskelua. Itse olen pohtinut aihetta jo aiemmin, koska Turussakin vain muutama joogakoulu tarjoaa joogaa lapsille, tai vauvajoogaa. Voisin kuvitella, että moni äiti olisi kiinnostunut viemään lapsensa myös joogaan täällä, kysyntää saattaisi löytyä.

 

Luettuani artikkelin pääsin kommentti osioon ja alkoi kyllä huvittaa. Siellä leimataan jooga hindulaisuuteen kääntämiseksi, antikristilliseksi toiminnaksi ja paikallaan istuskeluksi, josta ei mitenkään voi olla hyötyä lapsille. Moni varoittaa muita vanhempia joogan pahoista vaikutuksista… Toki siellä oli myös asiallisia kommentteja, mutta paljon enemmän näitä ennakkoluuloja sisältäviä huolestuneita kommentteja, kun asiasta ei selkeästi ole paljoakaan tietoa. Tuntematon voi olla pelottavaa.

 

Jooga ei ole uskonto, eikä joogaamisella harjoiteta uskontoa (toki jotkut harjoittavat, mutta se ei ole millään lailla tarpeellista). Kuten viime postauksessani kirjoitin, jooga on matka omaan itseensä. Joogan avulla oppii tuntemaan oman itsensä paremmin, ja saattaa myös löytää tietysti sen, mihin haluaa uskoa. Mutta ei sekoiteta joogaa uskontoon. Joogalajista riippuen joogasta on hirveästi hyötyä niin liikunnallisesti, kuin rauhoittumisen ja rentoutumisenkin kannalta. Minä ainakin kannattaisin joogan opetusta jo pienestä pitäen tietäen omakohtaisesti sen hyödyt. Onko teillä lukijoilla mielipidettä asiaan? Mitä mieltä olette ennakkoluuloista?

 

Omalta osaltani tämä blogin päivitys jää nyt pienelle tauolle henkilökohtaisten syiden vuoksi, mutta vastailen kyllä kommentteihin ja olen aktiivinen sosiaalisessa mediassa, eli saa olla yhteydessä! Aurinkoista kevättä kaikille 🙂

 

 

Tiia

Kommentoi