Turku Yoga Girl

BLOGIT | Turku Yoga Girl

Vinkkejä meditaatioon

meditaatio

 

Meditaatio on iso osa joogin elämää, kuten olen aiemminkin sanonut. Itse olen harjoittanut meditaatiota säännöllisesti muutaman kuukauden, ja olen huomannut positiivisia vaikutuksia jokaisella elämänalueella, esimerkiksi autoa ajaessani. Olen itse ollut sellainen ihminen, että ajattelin, että meditaatiosta ei voi mitenkään olla mitään  hyötyä. Asenteeni on ollut todella skeptinen, ja ensimmäisiä kertoja yrittäessäni meditoida mietin koko ajan, että olisipa tämä jo ohi, että voisi tehdä jotain merkityksellistä. Kokeneet meditoijat varmaan naurahtivat äsken, itsekin tein niin nyt, vaikka en edes ole vielä kovin kokenut. Se on kuitenkin yksi merkityksellisimmistä asioista, joita itsensä eteen voi tehdä.

 

Päätin koota pienen vinkkilistan aloittelijoille.

 

  1. Aloita vauvan askelilla. Ei sinun tarvitse meditoida heti varttia putkeen, kokeile edes minuutti – kaksi. Sinulla ei tarvitse olla meditaatiolle pyhitettyä paikkaa, ota mukava asento vaikkapa sohvalla.
  2. Pudota ennakkoasenteet. Jos ajatuksesi meditaatiosta on se, että pitää olla paikallaan ja ajattelematta, ja se saa sinulle karvat pystyyn, älä tee niin. Meditaatiosta on monia eri variaatioita. Voit meditoida vaikkapa syödessä ruokaasi – keskityt siihen mitä teet, etkä mihinkään muuhun. Voit istua ja keskittyä hengitykseesi. Voit toistaa mielessäsi tiettyjä sanoja, jos se on sinulle helpompaa.
  3. Huomaa ajatuksesi. Meditaation tarkoitus ei ole, että et ajattelisi mitään. Tarkoitus on ehkäpä ennemminkin oppia huomaamaan omia ajatuksia ja reagoimaan niihin. Itse olen esimerkiksi tehnyt niin, että olen pitänyt vieressä kynää ja paperia, ja jos jokin ajatus on tullut mieleeni useammin kuin kerran, kirjoitan sen ylös. Jälkikäteen olen yrittänyt pohtia, miksi nämä asiat pyörivät niin paljon mielessäni.
  4. Kertaus on opintojen äiti – niin totta se on. Jos haluat treenata maratonia varten, et pysty tekemään sitä päivässä tai kahdessa, et edes viikossa. Sama pätee myös meditaatioon. Jos haluat sen osaksi jokapäiväistä elämääsi, ja haluat saavuttaa positiivisia vaikutuksia sen avulla, et voi jättää sitä yhteen tai kahteen kertaan. Yritä palata meditaation ääreen yhä uudelleen ja uudelleen. Se on sen arvoista, sen voin luvata!

 

Lähteet: Tiny Buddha & Elä paremmin

 

Tiia

 

Kommentoi