Treenisykkeellä

BLOGIT | Treenisykkeellä

”Heittäydy täysii mitä ikinä teetkin ja elä nyt missä ikinä meetkin”

Otsikko on ote Robinin ja Elastisen Kipinän Hetki -kappaleesta, jossa on mielestäni ihan loistavat sanat. Tuo kappale antaa uskoa ja voimaa luottaa itseensä, tavoitella unelmiaan ja tehdä kaiken täysillä. Treenaamisessa, liikunnassa, elämäntapamuutoksessa ja oikeastaan missä tahansa kaikkein tärkeintä on luottaa itseensä ja siihen mitä tekee.

Uskoa siihen, että homma tulee onnistumaan ja lopussa kiitos seisoo. Kukaan ei koskaan ole sanonut, että matka sinne määränpäähän olisi helppo, mutta varmasti sen arvoinen. Mitä merkitystä ja vaikutusta itseensä uskomisella loppujen lopuksi on?

Psyykkeellä on suurempi vaikutus lopputulokseen, kuin uskoisi. Se, että uskot itseesi, saa sinut tekemään kaikkesi, tekemään ja yrittämään täysillä. Hommassa pysyy motivaatio yllä, kun toivo pysyy matkassa mukana ja usko omaan tekemiseen säilyy. Montako projektia olet vetänyt loppuun asti täysillä tai edes yrittänyt parastasi, jos jo lähtöviivalla olet ajatellut homman menevän täysin metsään? Mitä järkeä on edes aloittaa, jos hommaan lähtee mukaan vain puoliksi tai luovuttaa jo lähtökuopissa? -No ei mitään.

Jossain kohtaa matkaa jokaiselle tulee pieni epäusko tai kompastuskivi. Sen ylittämiseen tarvitaan usko itseen ja luotto valmentajaan, jos valmentajan kanssa treenaa. Monesti asiakkaalta kuulee lauseen ”Mä en pysty tähän.” Moni kuitenkin uskoo oikeasti pystyvänsä, koska alunperin otti minuun yhteyttä. Moni on miettinyt elämäntapamuutosta jo pidempään ja kypsytellyt ajatusta mielessään. Harva lähtee muuttamaan asioita elämässään hetken mielijohteesta, vaan takana on pidempi ja syvempi hautomo omasta elämästä.

Toisinaan asiakas kaipaa tsemppiä, sitä iloista ja voimaannuttavaa kannustuspuhetta, toisinaan on tarve pienelle faktalle. Fakta on vastaus: ”Ettet sä pystykään.” Et sinä pysty, jos sinä et halua. Pystyt varmasti, jos todella haluat. Ainut mikä todella ratkaisee koko pelin, on oma halu ja tahto sekä sisältä kumpuava motivaatio.

Kaikkeen mitä tekee, kannattaa lähteä täysillä. Tehdä täydellä sydämellä se juttu kunnialla loppuun. Jos kyse on treenaamisesta, kannattaa salille, jumppaan, lenkille tai minne ikinä suunnata valmiiksi jo voittajana. Jokainen, joka haluaa pitää huolta itsestään ja omasta terveydestään, on voittaja. Sen suurempaa palkintoa ei ole olemassa, kuin saada elää terveessä ja hyvinvoivassa kropassa mahdollisimman pitkään ja onnellisesti. Elämästä pitää nauttia ja itseensä pitää uskoa.

Helpommin sanottu kuin tehty. Aina se itseensä uskominen ei ole helppoa, eikä irtoa ihan jokaiselta, mutta sitä varten täällä ollaan. Sitä varten on personal trainerit, ystävät ja kumppanit. Silloin kun oma usko loppuu, lähipiiristä löytyy joku, joka uskoo hetken sun puolesta. Kaikkein merkittävintä on kuitenkin löytää se oma usko itseensä. Kun huomaa onnistuvansa, löytää siitä uudenlaista intoa ja riemua jatkaa eteenpäin. Koskaan ei kannata luovuttaa.

Tapoja ja keinoja voi vaihtaa, mutta yksi, joka pysyy aina mukana on itseluottamus. Sitä ei missään kaupassa valitettavasti myydä, se pitää rakentaa itse. Uskokaa tai älkää, kerran kun se on rakennettu vankalle pohjalle, se ei horju. Jos vähän pienessä tuulessa huojuu, niin omien onnistumisten kautta se usko ja luottamus palaa entistä vahvempana ja sitten taas mennään höyryllä eteenpäin.

Uskokaa itseenne ja omaan tekemiseenne! Meitä on niin monia auttamaan teitä siinä, kunhan te vaan ette luovu uskosta, toivosta ja rakkaudesta sitä omaa hyvinvointia kohtaan. Aurinkoista päivää ystävät!

Kaikki kuvat: Pauliina Ruokonen

Yksi vastaus artikkeliin “”Heittäydy täysii mitä ikinä teetkin ja elä nyt missä ikinä meetkin””

  1. TS Hyvinvointi: Tärkeintä on luottaa itseensä | Paunen

    […] jos jo lähtöviivalla ajattelee homman menevän suoraan metsään? Postaukseen pääset suoraan TÄSTÄ. HOP sinne […]


Kommentoi