Treenisykkeellä

BLOGIT | Treenisykkeellä

5 faktaa hyvinvoinnista

Hyvinvoinnista puhutaan paljon ja hyvinvointihan on kokonaisvaltaista. Siihen kuuluu niin fyysinen puoli, kuin psyykkinenkin. Kun fyysinen kunto on terässä ja mieli virkeä, ollaan tasapainossa, joka olisi jokaisen hyvä löytää elämäänsä.

1. Painoindeksi voi olla huono mittari
Liikkuvalla ja kovaa treenaavalla painoindeksi saattaa näyttää suuriakin lukuja. Painoindeksiä ei ole tarkoitettu käytettäväksi runsaasti urheilevilla, sillä painoindeksi ei erikseen erottele lihasmassan tai rasvakudoksen määrää. Painoindeksi on suuntaa antava mittausmenetelmä, eikä kerro ideaalia totuutta. Esimerkiksi mittanauha voi olla parempi mittari kertomaan esimerkiksi mahdollisesta keskivartalolihavuudesta.

2. Rasva ei pala paikallisesti
Niin paljon kuin vatsalihaksia voisikin hinkata näkyvän pyykkilautavatsan toivossa, niin se ei valitettavasti onnistu. Rasva ei pala paikallisesti. Tästä syystä esimerkiksi laihduttajien on hyvä liikkua monipuolisesti ja tarkistaa ruokavalion sisältö.

3. 15 minuuttia auringossa riittää päivän D-vitamiiniannoksen saantiin
Suomessa D-vitamiinia saa riittävästi lokakuulle asti. Talvella D-vitamiinia tulee pääosin ruoasta ja vitamiinivalmisteista, joita suositellaan nautittavaksi lokakuusta alkaen.

4. Selluliittivoiteet eivät ole oikotie onneen
Liikunta ja ruokavalio ovat toimivat keinot selluliittiin. Erilaisten voiteiden ravinteet tai selluliittia poistavat ainesosat eivät imeydy ihon läpi selluliittiin asti. Erilaisista hoidoista voi löytyä hetkellinen apu nesteiden lähtiessä liikkeelle, mutta se ei tuo ratkaisua ongelmaan.

5. Ihminen selviää syömättä pidempään kuin nukkumatta
Uni ja etenkin levollinen uni ovat ihmiselle elintärkeitä. Levollisen unen aikana elimistö palautuu ja muisti kerää päivän tapahtumia yhteen. Joten oikein kiperän paikan tullen valitse tyyny lounaan sijaan, vaikka todellisuudessa molempi parempi.

Muistakaahan käydä osallistumassa Turun Messujen lippuarvontaan edellisessä postauksessa. Sen voit tehdä TÄSTÄ, arpaonnea!

Pakko vielä mainita, että tätä bloggaajaa on mahdollista tulla moikkaamaan Turun Skanssin Kauppakeskukseen 15.8 klo 10-10.30, joten jos liikut siellä päin, niin tule ihmeessä nappaamaan hihasta! Aurinkoa torstai-päivään!

Kaikki kuvat: Pauliina Ruokonen

Kommentoi