Terveyt kaikil

MAINOSBLOGI | Terveyt kaikil

Eläkeläinen, tunnetko terveysriskisi?

Entistä useampi suomalainen lähtee eläkkeelle hyväkuntoisena. Eläkeläisen on silti hyvä seurata terveyttään säännöllisin väliajoin, muistuttaa terveydenhoitaja Hannele Tähti Terveystalosta.

Eläkeläisille suunnattu vuositarkastuspaketti kartoittaa kattavasti ikääntyvän asiakkaan terveydentilaa ja mahdollisia terveysriskejä. Se sisältää keskeisimmät laboratoriotutkimukset ja sairaanhoitajan tekemän terveystarkastuksen. Tarkastuksen tulosten pohjalta hoitaja laatii asiakkaalle henkilökohtaiset elämäntapaohjeet ja ohjaa tämän tarvittaessa lääkärin tai vaikkapa ravitsemusterapeutin vastaanotolle.

Vuositarkastus on eläkeläiselle helppo ja luotettava keino pysyä kärryillä omasta terveydentilastaan. Säännöllisten terveystarkastusten avulla ehditään tarttua iän tuomiin terveysriskeihin ja ryhtyä toimiin, jos edellisvuotisesta tarkastuksesta on tapahtunut takapakkia.

 Ennaltaehkäisevää hoitoa myös työterveyden jälkeen

Entistä useampi suomalainen lähtee eläkkeelle hyväkuntoisena. Vaikka isompia kremppoja tai suoranaisia sairauksia ei olisikaan, eläköitymisen ei pitäisi notkauttaa terveyden seurantaa. Terveystalon vuositarkastukset eläkeläisille on suunnattu elämän tärkeään taitekohtaan: eläkkeelle siirtyminen on ikääntymisessä se etappi, jossa terveysriskit on syytä tunnistaa, elämäntavat säätää kohdalleen ja tehdä terveyden seurannasta säännöllinen rutiini.

Tärkeää on myös turvallisuudentunne siitä, että eläkkeelläkin on jokin taho, joka kuuntelee, kysyy, herättelee, kannustaa ja välittää.

Säännölliset terveystarkastukset ovat turvaverkko myös Terveystalon eläköityneille työterveyshuollon asiakkaille. Työuran aikana kertyneet dokumentit lääkärinlausunnoista, hoitotoimista tai esimerkiksi laboratoriotutkimuksista on arkistoitu, ja tiedot voidaan noutaa esiin, kun eläkeläinen tulee vaikkapa vuositarkastukseen. Työvuosien aikaisesta hoitohistoriasta on iso apu, jos eläkeläisen terveydentilassa tapahtuu muutoksia. Pitkältä ajalta saatu perspektiivi tuo tarkkuutta hoitovalintoihin.

  Oma hoitaja – se tuttu hoitaja

– Terveystalon palveluja tarvitessasi voit jatkossa ottaa suoraan yhteyttä omaan hoitajaasi. Oma hoitaja -malli on kehitteillä.

– Malli varmistaa, että eläkeläinen voi esittää kaikki terveyteensä liittyvät kysymykset tutulle sairaanhoitajalle. Oma hoitaja neuvoo, seuraa oman asiakkaansa terveydentilaa ja varaa tarvittaessa ajan esimerkiksi erikoislääkärille.

– Oma hoitaja -mallin tavoitteena on sujuva hoitopolku ja entistä nopeampi hoitoonpääsy.

 

Jutun asiantuntijana on terveydenhoitaja Hannele Tähti Terveystalo Aninkaisista.

Kommentoi