Terveys

TERVEYS | STT |

Roosalla nauhalla rintasyöpää vastaan – Duudsonit suunnittelijoina

Joka vuosi yli 5 000 naista sairastuu rintasyöpään.

Perinteinen Roosa nauha -keräys käynnistyy tänään. Rintasyövän vastaisen työn symbolina toimivan nauhan on tänä vuonna suunnitellut viihdyttäjäryhmä Duudsonit. Roosa nauha -keräys on Syöpäsäätiön tunnetuin kampanja.

Vuosittain rintasyöpään sairastuu Suomessa yli 5 000 naista. Siihen sairastuu lähes joka kahdeksas suomalaisnainen jossain elämänsä vaiheessa.

Tällä haavaa syöpätutkimuksen suurin haaste on rahoituksen väheneminen. Myös rintasyöpätutkijat ovat pitkälti yksityisen rahoituksen varassa. Roosa nauha -kampanjalla tuetaankin suomalaista rintasyöpätutkimusta ja pyritään kehittämään uusia hoitomuotoja.

Syöpäsäätiön apurahoilla tuetaan sekä perus- että kliinistä syöpätutkimusta. Säätiö myös ylläpitää Syöpäjärjestöjen maksutonta valtakunnallista neuvontapalvelua, jossa annetaan tukea ja tietoa potilaille ja heidän läheisilleen.

Roosa nauha -kampanja Suomessa alkoi vuonna 2003, ja tähän mennessä sen avulla on kerätty jo yhdeksän miljoonaa euroa. Roosa nauha -liikkeen juuret ulottuvat 1990-luvun Yhdysvaltoihin. Nykyisin kampanja järjestetään yli 30 maassa.

Suomessa kampanjaan voi osallistua paitsi ostamalla kolme euroa maksavan nauhan myös esimerkiksi lahjoittamalla keräykseen rahaa tai ostamalla Roosa nauha -tuotteita. Vinkkejä löytyy keräyksen kotisivulta.

Kommentoi