Tasapainoillen

BLOGIT | Tasapainoillen

Mikä merkitsee sinulle kaikkein eniten?

Niin ne kuukaudet vaan vierähtävät, että yhtäkkiä olen tehnyt jo lähes puolet psykologiharjoittelustani. Aika menee hurjaa vauhtia, kun viihtyy!

Sen lisäksi, että harjoittelen tulevaa ammattiani ensimmäistä kertaa elämässäni, olen myös ensimmäistä kertaa elämässäni töissä kahdeksasta neljään. Vuorotöihin tottuneena tuntui aluksi siltä, että vapaa-aikani kului täysin liikuntaan, syömiseen ja nukkumiseen. Pohtiessani, mitä voisin tilanteelleni tehdä, muistin kysymyksen, joka esitettiin meille kesällä käymälläni mindfulnesskurssilla.

”What matters you the most ”: mikä merkitsee sinulle kaikkein eniten?

Mikä on elämässäsi kaikista tärkeintä ja ennen kaikkea: elätkö sen mukaisesti? Kysymystä voi soveltaa niin pienissä arkiasioissa, kuin koko elämänkatsomuksessaankin. Itse mietin kysymystä aina, kun arki tuntuu jollain tavalla riistäytyvän käsistä. Omassa elämässäni ensisijaisen tärkeältä tuntuvat lähes aina ihmissuhteet. Toiselle sijalle asetan useimmiten opintoni tai fyysisen terveyteni. Kun siis minusta tuntuu siltä, ettei aika riitä mihinkään ja kaikki tuntuu ahdistavalta, palaan aina miettimään, mitä elämältäni loppujen lopuksi haluan. Salilla käyminen ja siisti koti saavat unohtua, kun alkaa olla korkea aika tavata läheistä. Yksinkertaisimmillaan arjenhallinnan ei tarvitse olla tämän monimutkaisempaa.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Tuomiokirkko 10.10.2010
Tuomiokirkko 10.10.2010

Yksi vastaus artikkeliin “Mikä merkitsee sinulle kaikkein eniten?”

  1. Carola Karlsson-Fält

    Ihana pieni artikkeli! Jo otsikko sai siirtymään sivulle, koska se kiinnosti. Herätti ja antoi puhtia päivään. Hyvää viikkoa Sinullekin!


Kommentoi