Tasapainoillen

BLOGIT | Tasapainoillen

Kolmiloikka järjestykseen

Hyvää perjantaita!

Tenttirypäs on vihdoin takana, joten voin viettää viikonlopun pelkkään mökkeilyyn keskittyen. Sitä ennen halusin kuitenkin jakaa teille suosikkikeinoni tasapainoisen arjen tavoitteluun: järjestelyn. Keino koostuu kolmesta vaiheesta:

  1. Kalenterin päivitys. Aloitan tarkistamalla, että kalenterini on ajan tasalla. Sähköpostiini tipahtelee paljon päivämääriä, joten minun on tasaisin välein tarkistettava, että olen kirjannut ne kaikki muistiin. Mikään ei stressaa minua enemmän kuin puutteellinen käsitys siitä, miten mittava työmäärä minua lähiaikoina odottaa. Käytänkin kalenterissani värikoodausta helpottaakseni työmäärän hahmottamista. Tentit kirjoitan oranssilla, illanvietot vaaleanpunaisella ja niin edelleen.
  2. Tehtävälistan laatiminen. Vielä en ole kokenut tarvetta alkaa laatia tehtävälistoja tälle syksylle, mutta taidan koota ensimmäiseni ensi viikolla. Viime keväänä otin tavakseni kirjoittaa perjantaisin ylös seuraavalla viikolla tehtävät asiat tärkeysjärjestyksessä. Rankan viikon häämöttäessä saatoin jopa etukäteen määrätä, mitä minun oli minäkin päivänä tehtävä. Ilman perjantailistausta en olisi ikinä saanut kandidaatintutkielmaani valmiiksi. Perjantai valikoitui listauspäiväkseni siksi, että töiden ylöskirjoittaminen auttaa minua niiden unohtamisessa. Kun näen tekemiset paperilla, en enää pidä niitä ylivoimaisina.
  3. Poisheittäminen/poistaminen ja arkistoiminen. Lajittelemattoman paperikasan vieressä istuminen häiritsee keskittymiskykyäni. Useimmiten ajoitan lajittelun tentin tai deadlinen jälkeisiin tunteihin. Silloin teen tilaa uudelle projektille siivoamalla suoritetun pois tieltäni. Sähköpostia pyrin poistamaan sitä mukaa, kun en sitä enää tarvitse, mutta tavakseni on myös tullut käydä inbox läpi muutama päivä ennen syksyn aloitusta. Turhat viestit vievät tilaa ja hankaloittavat tärkeiden löytämistä.
Puolet papereista, jotka kertyivät viime opiskeluvuoden aikana, sekä rakas Saksasta ostamani kalenteri.
Puolet papereista, jotka kertyivät viime opiskeluvuoden aikana, sekä rakas Saksasta ostamani kalenteri.

Käytättekö muuten sähköistä vai paperista kalenteria? Itse puhun vielä paperisen puolesta, sillä rakastan kauniita kirjasia ja niiden koristelemista… (:

Nautinnollista viikonloppua!

Kuvat: Stefania Fält

Kommentoi