Tasapainoillen

BLOGIT | Tasapainoillen

Jaettu ilo ei aina ole kaksinkertainen ilo

”Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.”

MELKEIN aina.

Oma aika on minulle elintärkeää. Ellen välillä saa kääntää kajareita kaakkoon kesken opiskeluni ja pistää baletiksi keskellä olohuonetta, pimahdan. Ellen saa tasaisin välein antautua ajatuksilleni bussissa matkalla töihin, tulen hulluksi. Ellen saa säännöllisesti purkaa patoutumia juoksunkengissä, sekoan. Seurassa nämä eivät onnistu.

Toinen esimerkki. Kun mieltäni ei paina mikään, mutta en silti tunne oloani aktiivisen onnelliseksi, pyrin pysähtymään. Miksi en hymyile huolettomuuttani? Useimmiten saan hymyn houkuteltua jo tällä havainnolla. Jos en, alan luetella mielessäni asioita, joista olen kiitollinen. Harjoitus on tehnyt minusta mestarin: lista on useimmiten loputon. Onnellisuuteni myhäily tuottaa minulle suurta iloa, mutta sen jakaminen tuskin kaksinkertaistaisi sitä. Minusta sitä kannattaa silti harrastaa, sillä itsekseen hymyileminen tuottaa minulle aivan omanlaistaan mielihyvää. Lisäksi se saa ainakin minut viihtymään itsessäni paremmin.

Iloitkaa viikonlopusta, teitte sen sitten yksin tai seurassa (: Minä ajattelin tällä kertaa viettää omani jakamalla iloa sauna-illan merkeissä.

Kommentoi