Tasapainoillen

BLOGIT | Tasapainoillen

Armoa ja kiitosta

Hyvää huomenta ja terveisiä aamupalalta!

Sunnuntaina minulla oli kandidaatin tutkielmani ensimmäisen version deadline (teen sen mindfulnessin vaikutuksesta krooniseen kipuun, jos jotakuta kiinnostaa). Neljän opiskeluvuoden aikana olen pikku hiljaa oppinut, miten kannattaa opiskella esimerkiksi tentteihin, mutta tämä työ yllätti minut täysin mittavuudellaan. Olin arvioinut, että saisin tutkielman lähetettyä viimeistään sunnuntai aamupäivällä, mutta klikkasinkin sen matkaan vasta puoli kymmeneltä illalla. Maanantaina kärsinkin sitten elämäni krapulasta. Enkä muuten mistä tahansa alkoholin aiheuttamasta kohmelosta, vaan tieteellisten julkaisujen ja lähdeluetteloiden tuottamasta kandidarrasta. Eilen aivoni eivät mistään hinnasta olisi jaksaneet opiskella, joten päätin antaa niille armoa.

Aloitin aamuni Frendejen kolmanneksi viimeisellä jaksolla (olen säästellyt viimeisiä jaksoja jo iät ja ajat, sillä en millään halua sarjan loppuvan). Siitä jatkoin syömällä juuri sitä, mitä mieleni teki (ja mitä kaapista löytyi). Päivällä kävin yliopistolla syömässä, salilla kasvattamassa olemattomia hauiksiani ja illalla nauroin läpi kolme jaksoa How I Met Your Motheria. Niin yksinkertaista, mutta myös ahh niin palkitsevaa aivojen ylitöiden päätteeksi.

Tiedän, että kaikilla ei ole mahdollisuutta palkita itseään laiskottelemalla pois kokonaista maanantaita, mutta minusta jokaisen kannattaa etsiä oma tapansa kiittää itseään kovista ponnistuksista. Sillä ei ole mitään merkitystä koostuuko kiitos kukkakimpusta vai sohvan syvyyksissä vietetystä viikonlopusta: tärkeintä on, että palkinto purkaa paineita. Kyseinen nollaaminen saattaa tuntua ajanhukalta tai rahan haaskaukselta, mutta ainakaan minulle se ei ole sitä koskaan ollut. Itse hukkaan aikaa tarttumalla saman tien seuraavaan haasteeseen, sillä aivoni työskentelevät tuplasti tehokkaammin nautittuaan ensin pienestä paussista. Lisäksi uskon, että olen ehkäissyt yhden jos toisenkin uupumusjakson tällä taktiikalla.

Olisin saattanut harkita myös kukkien ostamista itselleni, mutta onnekseni kämppikseni syntymäpäiviltä jääneet kukat ovat vielä voimissaan!
Olisin saattanut harkita myös kukkien ostamista itselleni, mutta onnekseni kämppikseni syntymäpäiväkukat ovat vielä voimissaan!

Tänään jaksoin jo blogin ääreen. Huomenna olisi tarkoitus palata taas täysmittaiseen arkeen!

Psst! Pyrin päivittelemään aina alkuviikosta (ja sen lisäksi satunnaisemmin loppuviikosta)!

Kuvat: Stefania Fält

Kommentoi