Polkupyörällä Pariisiin

BLOGIT | Polkupyörällä Pariisiin

Saariston Rengastie

Team Rynkeby Turku päätti kiertää kotiseutumme klassikon, eli Saariston Rengastien ensimmäisenä virallisena pitkänä lenkkinään. Päiväksi valikoitui sunnuntai 4.6.2017. Matkaan lähti kaikkiaan 27 pyöräilijää, huoltoauto ja moottoripyörä. Aikaa varasimme kierroksen tekoon yhden päivän. Aamulla matkaan ja illaksi kotiin. Pyöräiltävää kierrokselle tuli 187km,  kokonaismatkan ollessa noin 220km. Suunnitelmana oli startata klo 7.30 Turusta kohti Kustavia, jolloin ehtisimme 11.45 lähtevään lauttaan ilman kiirettä.

Matkaan pääsimme 7.45 ja välittömästi lähdön jälkeen tuli ensimmäinen rengasrikko. Oikeastaan se oli toinen, sillä lähtöpaikalla vaihdettiin ensimmäinen rengas. Huoltoautosta saatiin nopeasti uusi kiekko alle ja matka jatkui. Taivassaloon ajoimme reipasta vauhtia, sillä Muntin sillalla oli luvassa munkkitauko. Naantalin Aurinkoinen lahjoitti meille eväsmunkit matkaan, suuret kiitokset niistä.  Vielä kun huoltoautosta sai kahvit ja aurinkokin alkoi paistamaan, niin kaikki oli hyvin.

 

 

Taivassalosta jatkoimme ilman ongelmia Kustaviin yhteysalusta odottamaan. Odotusta tuli melkein tunti, mutta tämä etappi oli otettava varman päälle, sillä aluksesta myöhästyminen olisi tarkoittanut retken peruuntumista.  Kustavista matka jatkui Iniöön ja iniöstä Houtskariin, joka oli reitin ainoa maksullinen merimatka. Hinta oli 15 euroa pyöräilijältä.

 

Houtsarista olimme tilanneet etukäteen ruokailun ravintola Skagenista, joka osoittautui hyväksi paikaksi. Asia, joka huvitti meitä suuresti oli se, että ahventa tai muuta kalaa ei ollut mahdollista saada pöytään. Burgereita kyllä syntyi saariston sydämessä.

 

 

Lounaan jälkeen suuntasimme seuraavalle lautalle, joka vei meidät Houtskarista Korppooseen. Korppoon halki poljettua risteilimme puoli tuntia Nauvoon. Alkuperäinen tarkoitus oli pysähtyä Nauvossa tauolla, mutta lauttamatkat tauottavat matkaa niin paljon, että pysähtymiselle ei ollut tarvetta. Lossimatkan Nauvosta Paraisille  jälkeen pyöräilimme hämärtyvässä kesäillassa Kaarinaan ja sieltä Turkuun.

 

 

Päivälle tuli mittaa kaikkiaan 14 tuntia ja 220km, joista 7 tuntia ja 187km vietettiin pyörän päällä polkien. Kolme rengasrikkoa koettiin matkalla. Loppuaika oli odottamista, taukoilua ja lauttailua. Hieno reissu, kylmä sää ja pitkä päivä.

 

 

Kuvat: Antti Kontula

 

 

2 vastausta artikkeliin “Saariston Rengastie”

  1. Leila Salokoski-Talqvist

    Niin, ravintola Skagen ilmoittaa kyllä ala carte listallaan olevan kalaa vaikka miten, miksi sitten ei halua sitä myydä? Outoa! Huonoa mainosta…


Kommentoi