Polkupyörällä Pariisiin

BLOGIT | Polkupyörällä Pariisiin

Kuka tulee matkalle mukaan?

img_4904 img_4672

 

Matka on alkanut, mutta kenen kanssa matkaan on lähdetty? Yksin en ole tällä vuoden kestävällä matkalla, vaan meitä on yli 30. Minulla on etuoikeus kuulua sekalaiseen joukkoon ihmisiä, jotka ovat valmiita laittamaan yhden vuoden elämästään yhteiseen päämäärän tavoittamiseksi, jättääkseen hyvän jäljen tekemällä jotain jolla on tarkoitus. He saavat paljon, mutta antavat vielä enemmän. Uskaltaisitko sitoutua pitkäksi ajaksi täysin tuntemattomien ihmisten kanssa ryhmään, joka käyttää suuren osan vapaa-ajastaan hyvätekeväisyyteen ja treenaamiseen. Jos uskaltaisit, niin oletko jo tehnyt niin? Jos et ole tehnyt, niin tee nyt, älä odota. Voin ainakin luvata, että elämä ei ole entisellään enää sen jälkeen.

 

img_5144img_9122

 

Tällaiseen tiimiin kuuluvat ihmiset eivät ole niitä, jotka valittavat asioista tekemättä niille mitään. Nämä ihmiset ovat päättäneet tehdä asialle jotain. He ovat ymmärtäneet, että maailma on meitä varten ja me voimme vaikuttaa, millainen se on. He uskaltavat.

 

Viime sunnuntaina Facebookin profiilikuvat muuttuivat todeksi, kun järjestimme ensimmäisen yhteistreenin. Team Rynkebyn yhteistreenien runkona on joka toinen viikko tapahtuva pitkä kävelylenkki ja kerran viikossa järjestettävä spinning eli sisäpyöräily. Yhteinen vuosi alkoi pitkällä kävelylenkillä syksyisessä Ruissalossa. Lenkillä oli pituutta 20km ja välissä pidettiin tauko honkapirtillä. Yhteiskävelyn tarkoituksena on kunnon kohottamisen lisäksi tutustuttaa ihmiset toisiinsa. Kävely järjestetään ns. telaketjukävelynä, jossa ideana on kävellä parijonossa siten, että pari vaihtuu muutaman minuutin välein. Vähän kuin pikadeitit. Samalla kuntovalmentajamme haastatteli ryhmäläiset tulevia treeniohjelmia varten. Näitä lenkkejä kutsutaan PK-kävelyiksi, jossa PK tarkoittaa peruskestävyyttä. Peruskestävyys onkin avain, jos aikoo pyöräillä Turusta Pariisiin.

 

Vietimme sunnuntaipäivän Ruissalossa huikeassa syyskelissä kävellen ja nautiskellen. Minä nautiskelin munkkeja oikein kaksin kappalein. Olemme ensimmäisen askeleen lähempänä tavoitetta. Ja ei, se ei ole ylipaino.

 

Kuvat: Antti Kontula ja eräs ohikulkija.

Kommentoi