Polkupyörällä Pariisiin

BLOGIT | Polkupyörällä Pariisiin

Ajokausi alkoi

Team Rynkeby Turku aloitti virallisen ajokautensa viime lauantaina 15.4. Tästä pääset katsomaan tunnelmia lenkiltä. Takana on syyskuussa 2016 alkanut treenikausi. Koko talven olemme harrastaneet spinnua kaksi kertaa viikossa. Kevään tullen tunnin mittaiset treenit venytettiin kahteen tuntiin. Lihaskuntoa treenattiin joka perjantai ja joka toinen lauantai oli pitkä kävelylenkki. Alla vielä treeniohjelma ennen ajokautta:

Tiistai: Spinning 1-2h

Torstai: Spinning 1-2h

Perjantai: Lihaskunto 1h

Lauantai (parittomat): 3-4h kävely

IMG_0805
Hymyä
IMG_0813
Hymyä ja iloa

 

Ainakin oma kuntoilu nousi ihan uudelle tasolle säännöllisyydellään ja tehollaan. Jo ensimmäisellä lenkillä huomasi, että talven treenit ovat tuottaneet  toivottua tulosta.

 

Ajovaatteet saapuivat pari viikkoa sitten. Velogi esittelee ne vlogissaan. Kannattaa katsoa. Ainoa este pyöräilyn aloittamiselle oli enää Suomen kevät. Viime lauantain lenkki ajettiinkin lumisateessa ja auringonpaisteessa, pakkastakin oli kolme astetta. Ei aloitettu ainakaan liian myöhään ajokautta. Ensimmäisellä lenkillä ajettiin 54km 23km/h keskinopeudella. Matkassa meitä oli 20 ajajaa.

Monille meistä maantiepyöräily on täysin uusi tuttavuus ja aloitammekin siksi rauhallisella vauhdilla ja kohtuullisilla lenkeillä, jotta jokaisella on mahdollisuus keskittyä pyöränsä hallintaan ja ryhmäajon opetteluun. Vauhtia nostetaan kevään edetessä siten, että Giro d’Espoon 111km ajetaan 25km/h nopeudella ja Pirkan pyöräily 217km 27km/h vauhdilla. Vanha totuus on, että viimeinen vartti on vaarallisin, eli silloin kun ollaan väsyneitä ja maali häämöttää jo ajatuksissa. Juuri siksi nostamme matkaa ja vauhtia maltillisesti. Turvallisuus on meille kaikkein tärkein asia.

Treeniohjelmamme on ajokaudella seuraavanlainen_

Tiistai: 41km 23-25km/h

Torstai 56km 23-25km/h

Lauantai (parittomat) 111km 23-25km/h

Lisäksi osallistumme: Giro d’Espoo 111km, Pirkan pyöräily 217km, Ratareisi 2017, ja meidän oma kenraaliharjoitus 200km+200km.

 

IMG_0766
Lähtöpaikalla valmiina ajoon

 

Niin ja maantiepyöräilijät ajavat usein ajotiellä ihan turvallisuuden vuoksi. Suuri joukko maantiepyöräilijöitä ajaa ryhmässä ikäänkuin yhtenä ajoneuvona, joten sen ohittaminen on yhtä helppoa kuin traktorinkin. Kevyen liikenteen väylät ovat usein kävelijöiden, koirien  ja lasten kansoittamia, joten usein on viisainta pysyä ajotiellä. Valitettavan usein kevyenliikenteenväylät päättyvät tai vaihtavat puolta ennakoimattomasti, jolloin jopa 25km/h vauhti on liian kova niillä. On vaikea harjoitella ryhmäajoa, jos se on kovin katkonaista. Mutta kyllä me mahdumme kaikki tänne lähes asumattomaan maahan, kunhan osaamme olla joustavia liikenteessä.

Kun näet  keltaisen joukkomme ajamassa, niin tervehdi rohkeasti, me vastaamme varmasti hymyllä takaisin.

 

Kuvat: Antti Kontula

Kommentoi