Nuku hyvin, jaksa paremmin!

MAINOSBLOGI | Nuku hyvin, jaksa paremmin!

Tuskailetko lahjaidean kanssa? Anna lahjaksi hyvät yöunet

Onko kesä täynnä häitä, syntymäpäiviä ja muita juhlia? Täydellinen lahja on taata merkkipäiväänsä viettävälle hyvät yöunet – vuosiksi eteenpäin.

Kesäkausi on täynnä juhlia ja iloista menoa. Päivänsankarille tai tuliaisiksi viedään perinteisesti lahja, minkä hankkiminen voi olla haastavakin asia. Miltä tuntuisi antaa päivänsankarille lahjaksi hyvät yöunet? Silloin kyseeseen voi tulla tyynylahjakortti, jolloin päivänsankari voi valita mieleisensä tyynyn ammattilaisen opastuksella.

– Helpoin ja vaivattomin tapa on ostaa lahjakortti, jolla saa itselleen sopivan tyynyn. Ja mikä parasta: jos antaa lahjaksi hyvän tyynyn, lahjan antaja muistuu mieleen joka ilta. Tavanomaisesta poikkeava lahja varmasti kelpaa monille, Unikulman ergonomiasuunnittelija Vesa Tuominen lupaa.

Oikein valittu tyyny parantaa oleellisesti nukkuma-asentoa. Se antaa päälle rennon ja luonnollisen asennon ja estää lihasjännitystä tukemalla niskaa. Kun ammattilainen on apuna tyynyä valittaessa, tulee kerralla hankittua juuri oikeanlainen tyyny. Yöunet paranevat välittömästi.

– Ergonominen tyyny on sellainen, jonka voi säätää jokaiselle nukkujalle sopivaksi. Tyynyn tehtävä on tukea päätä antaen kaularangalle luonnollisen suoran asennon. Tavallinen tyyny voi nostaa pään liian ylös, kun taas liian matalan tyynyn antama tuki voi olla vähäinen. Silloin aiheutuu turhia lihasjännityksiä, Tuominen opastaa.

Vaihda tyyny kahden vuoden välein

Paraskaan tyyny ei silti ole ikuinen, vaan se suositellaan vaihdettavaksi noin kahden vuoden välein tai silloin, kun se on menettänyt muotonsa. Lahjan saajan kannattaa kirjoittaa tyynyn pesulappuun ostopäivä, jotta hän osaa hankkia uuden tyynyn ajallaan.

Tyynyä tulee myös huoltaa oikeaoppisesti. Tarkka huolto-ohje löytyy pesulapusta, mutta useimmat tyynyt tulee pestä noin neljän kuukauden välein 60 asteessa. Pesuainetta tulee käyttää noin kolmannes normaalista määrästä, eikä huuhteluainetta käytetä lainkaan. Pesun jälkeen tyyny pöyhitään ja kuivataan ilmavassa paikassa.

Ohjeet tyynyn vaihtamiseen pätee myös mökkityynyihin, siitäkin huolimatta, että niitä käytetään vain osan aikaa vuodesta. Kesäasunnon kosteus saattaa nimittäin aiheuttaa sienikasvustoa tyynyihin. Ne kannattaakin viedä kesän jälkeen talveksi kotiin kuivaan ja pölyttömään tilaan. Jos mökkityynyt jäivät mökille talvehtimaan, voi ne kesäkauden alussa laittaa pariksi tunniksi kuivaan saunaan yli 60 asteen lämpöön sekä imuroida ennen käyttöä.

Kommentoi