Myyntitykki urheilee

BLOGIT | Myyntitykki urheilee

Uusi vuosi uudet kujeet

Uusi vuosi uudet kujeet

En ole kuulu ihmisiin jotka tekevät varsinaisia uudenvuoden lupauksia. Mutta jos uusi vuosi on tekosyy mahdollisuus jotain muuttaa niin tehdään tässä pieniä linjauksia mistä toivon että lukijatkin voisivat itselleen ammentaa. Ja jos ei uudenvuodenlupauksia niin oma tavoite on aina parantaa edellisestä vuodesta jollain tapaa jokaisella osa-alueella. Ja syy miksi näin on se että toimiva kokonaisuus ruokkii toimivaa mieltä.

944018_10153843685700909_1578499538050894981_n

Jos aloitetaan omasta hyvinvoinnista. Kaikki osa-alueet toki toimiessaan tekevät sen että silloin fiilis on yleensä katossa. Noin vuosi sitten kun Myyntitykki Urheilee blogi starttasi oli tavoitteena kirjoitella Jämi 84 maastopyöräkilpailusta ja siihen valmistautumisesta. Paljon on vettä Aurajoessa sen jälkeen virrannut ja polkupyörää on sen jälkeen tullut ajettua aika paljon vähemmän pyörää. En nyt voi sanoa itseäni huippu-urheilijaksi, en likimainkaan mutta monta vuotta meni niin että oli itsestäänselvyys joka vuosi tehdä se 500-800 tuntia treeniä ja silloin se tuntui hyvältä. Kuitenkin jossain kohtaa, muistan vielä sen lenkin kun poljin Ruissalon kärjestä lumisateessa maastopyörän kanssa kohti keskustaa. Pysähdyin rannalle missä myös RuisRock järjestetään, otin maassa makaavasta fillarista kuvan ja postailin sen Instagram tililleni seuraavan kuvatekstin kera.

”Kadonnutta motivaatiota etsimässä. Olen paininut syksystä asti sen kanssa etten löydä sitä raivoa kipinää tehdä treeniä. Tässä kohtaa ja tässä tilanteessa tarvii todeta että saa olla tämä kesä. En hanki lisenssiä. Katsotaan sitten taas paremmalla ajalla. Nyt on nappuloiden vuoro harrastaa ja mun tehdä jotain muuta. Kaikki maantiekalusto myynnissä, löytyy vaikka mitä. Kysy !”

10393987_10153041512765909_2865498522542951811_n

Itseasiassa se oli oikea päätös, ei kisareissuja eikä miettimistä missä kohtaa kunto kulkee. Asioita joita tykkäsin miettiä vielä aikaisempina vuosina mutta helpotus oli tässä kohtaa se tunne mikä oli. Itseasiassa mietin jo siinä kohtaa mitä kaikkea muuta voin nyt ton ajan tehdä. Sen takia loppukesä 2015 olikin melkoista itsensä hemmottelua.

Nyt kuitenkin joulukuun 2015 aikana heräsi treenailla jotain tavoiteellisesti. Ajatus kääntyi sitten siihen kun olen toki koko pyöräilyajan käynyt hyvinkin aktiivisesti salilla että mitäs jos kokeilisi treenata tätä isommin tavoitteen kanssa. Tavoite on 2016 nostaa vaihteeksi painoa ja koittaa hankkiutua mahdolliman kauaksi pyöräilijän fysiikasta.

Tähän projektiin apuun palkkasin PT:n joka laittoi ruokailut ja saliohjelmat kuntoon. Kuulun vähän siihen ryhmään joka on huono auktoriteettien kanssa ja huono ottamaan palautetta. Mutta tässä kohtaa sitten löysin kovat meriitit omaavan kaverin jota myös lähipiiri suositteli, näin minunkin oli helppo ostaa ajatus. Ja tähänastiseen olenkin todella tyytyväinen. Tästä projektista lupaan kertoa mahdollisimman aktiivisesti tulevissa postauksessa ja taas siltä kulmalta että mitä jokainen voi tehdä oman työnsä ja muiden harrastusten ohella jos haluaa.

12359919_10153836839870909_7365905060571337509_n

Sitten oma juttunsa on työmaailma. Mä tykkään hullun tavalla mun työstä, moniko voi sanoa omastaan näin? Työn kanssa on oma 2016 suunnitelma käyttää siihen sama aika kuin aikaisemminkin, en halua venyttää työaikaani mutta haluan kehittyä siinäkin sillä tapaa niin että saan siitä samassa ajassa maksihyödyn työnantajalle ja sitä kautta toki myös itselleni. Tälläisessä on toki välttämätöntä että on vuoropuhelua ja omaa toimenkuvaa on mahdollista kehittää. Näin onneksi on ja olen omasta työnkuvastani saanut sellaisen että saan itsestäni mahdollisimman paljon irti.

Tiedän vahvuuteni mutta myös heikkouteni, näin on tärkeä kaltaisellani luonteella että pääsen keskittymään eniten niihin asioihin mitkä itseäni eniten motivoivat. Tätä aihepiiriä tulen paljon avaamaan myös 2016 tässä blogissa. Väitän tietäväni paljon myymisestä ja jaetaan myös sitä puolta vaikka sitten keskustelua herättämään jos ei muuta.

IMG_7964

Ja sitten se tärkein osa eli siviilielämä. Toki ensimmäinen osa-alue on tärkeä osa tätä mutta koskee vain fyysistä ja osin sen kautta psyykkistä hyvinvointia. Siviilielämässä haluan keskittää kaiken vähän vapaa-ajan siihen mistä eniten nautin. 2015 Oli sopivassa määrin matkustelua, pari kertaa Espanjaan jossa myös pätkä etätöissä, hiukan Italiaa ja pieniä vkl trippejä sinne tänne. Ja matkustelussa ei ole välttämättä se juttu että pitää päästä mahdollisimman kauas vaan pitää päästä irti asioista arjessa ja tekemään kaikkea mistä pitää. Vanha klisee mutta harva meistä tulee varmaan kuolinvuoteellaan sanomaan että olisinpa tehnyt pidempää päivää ja maannut vielä enemmän kotona. Olen ollut onnekas ku olen jo pienestä asti päässyt itse paljon matkustamaan vanhempien kanssa, se on sellainen perintö minkä omallekin jälkikasvulle haluan opettaa.

10502484_10153466704070909_8746940197730932664_n

 

Matkustaminen lienee paras mahdollinen sijoitus mitä itse tiedän. Samoin myöskin oma jälkikasvu alkaa olla siinä iässä että reissuja voi tehdä myös puolisin kanssa kahden. Todettakoon samalla että muistan aina teini-iässä mietin usein että koska saavuttaa iän esim ajokorttiin, sitten alkoi odottaa opiskelua, sitten vakiduunia, sitten omaa kämppää jne jne.

Lista on loputon, toki edelleen on erilaisia tavoitteita mutta jostain syystä vasta nyt alkaa olla sellainen ikä ja fiilis että osaa nauttia hetkestä. Osin toki se että on peruspalikat kunnossa ja vaikken ole missään tapauksessa mikään kroisos on tähän ikään mennessä ehtinyt saavuttaa jonkinlaisen taloudellisen riippumattomuuten. Näin kanssa toki pitääkin miettiä että miksen nauttisi asioita. Kaikki nämä toki tukevat toisiaan, nautin suuresti mulle rakkaasta harrastuksesta eli moottoripyöräilystä. Mutta jo pelkästään Suomessa erilaistan maksujen kanssa laji on niin kallis että se toki kannustaa tekemään lujasti töitä niin että pystyn tekemään juttuja joista vapaa-ajalla nautin. Tätä asennetta jotenkin peräänkuuluttaisin monilta muiltakin. Kuinka paljon helpommin kaikki onnistuu jos uskoo itseensä siten että kyllähän mä ton ja ton teen jos vain haluan. Ensin tulee halu tehdä, sen jälkeen kyllä tapa ja välineet löytyvät.

11779885_10153851358805909_880090238890747398_o

Lisäksi 2015 puuhailtiin yhdessä opetusluvalla mp-kortti jälkikasvulle. Tästä alkoi mitä hienoin isäpoika harrastus joka omalta osaltani loppui 2015 kaudella kun käytiin joulurauhan julistuksessa moottoripyörillä. Omani meni tästä talliin, poika sitkeänä ajaa läpi vuoden. Ja 2016 tulee myös vielä yksi lisämotoristi lisää kun tytär aloittaa homman ensin skootterilla. Ja ynnätään nyt 2015 ja yleensäkin kaikelta aikakaudelta se että mä pidän yli kaiken siitä että teini-ikäiset tykkää puuhailla mun kanssa ja käydään usein ajemassa yhdessä. Tämäkään ei ole käsittääkseni itsestäänselvyys mutta itselleni mittari siitä että olen jotain tehnyt oikein.

Tässä lyhyt läpileikkaus mun edellisvuodesta ja suunnitelmaa vuodelle 2016. Toivottavasti tulevat kirjoitukset innostavat ja osaat poimia niistä ne jutut joihin osaat samaistua ja poimia itseäsi motivoivat jutut.

Loistavaa alkanutta vuotta 2016!

-Sami

 

 

Kommentoi