Myyntitykki urheilee

BLOGIT | Myyntitykki urheilee

Tatuointiprojekti loppuun

TS Hyvinvointi sivuilla on käsitelty myös tatuoinnin poistamista niin kirjoitan nyt omasta puolestani sen ottamisesta. Poistaminen itsessään osoittaa mielestäni äärimmäisen huonoa harkintaa jos vanha leima tarvitsee pois ottaa.

Olin 19 vuotias kun oma ensimmäinen tatuointini on otettu. Jälkeenpäin kun ajattelen niin se on hieno jo senkin takia kun tatuointipaikka oli erään kaupungin strippibaarin kyljessä oleva liike. Silloin kokemus oli lähinnä jännä mutta jälkikäteen ajateltuna se jätti mausteen joka lisää sen tunnearvoa itselleni. Elokuvissa kun usein tatuointipaikat mielletään pahamaisesiksi paikoiksi jotka ovat juurikin strippiluolan yhteydessä.

tatuointi

Tästä alkaa nyt olla se 23 vuotta aikaa ja paljon on väriä tullut ihoon tässä välissäkin. Osassa kuvista on vähän tarinaakin taustalla, olkoot sitten muistutuksia jostain tai asioita mistä pidän. Kun taas projekti oikea käsi ei sen kummemmin viesti mistään muusta kuin taas siitä että koko käden kokoinen tatutointi on omasta mielestäni todella tyylikäs. Tatuointi on toki vahvasti makuasia, osa tykkää ottaa pienen kuvan jonka saa helposti piiloon. Itse en ole koskaan nähnyt tilaisuutta mihin olisin nähnyt tarpeelliseksi peittää vaatteilla kuviani, jos tälläinen paikka olisi en sinne menisi lainkaan. Tilaisuus tai ihmiset eivät olisi arvoisiani jos en sinne sellaisenaan kelpaisi. Omaan silmääni myös helposti arvostan vaikkapa asiakaspalvelijoita tai erityisesti pari lääkäriä kenen olen nähnyt työssään kantavan kuvansa ylpeänä niitä mitenkään peittelemättä.

tatuointi

 

Tatuoinnit eivät toki ole mikään uusi juttu. Wikipedian mukaan vanhin kuva on löydetty 5300 vuotta vanhan jäämies Ötzin kehosta. Tälläisessa tapauksessa olisi mielenkiintoinen tietää mikä on ollut näiden funktio. Tohon aikaa ne ovat todennäköisesti kertoneet jostain arvojärjestyksestä tai kaverin asemasta silloisessa yhteiskunnassa.

tatuointi
Suoraan käteen tussilla luonnostelu

Mutta omaa projektiini. Kyseessä oli käden tekeminen loppuun, käden kuvioita on tehty pitkällä aikajänteellä, vanhin tässä oikeassa kädessä on tehty pian 10 vuotta sitten, maorityylistä kuvaa joka voi olla joko paloina tai sitten sitä voi jatkaa juuriikin koko käden täyteen. Itse pidän kuvioinnista siitäkin syystä että se on kuin loputon palapeli mitä voi jatkaa ja jatkaa ainakin pidemmälle. Tämäkin projekti laajenee vielä selän ja niskan puolelle.

tatuointi

Kuvan teki viimeisen palan osalta loppuun Camilla Camy Tattoossa. Tunnen tekijän myös siviilistä niin valinta oli luonteva, tatuoijan valitseminen on muutenkin tärkeää jos sellaista mietit. Itse arvostan sitä että tässäkin tapauksessa oma suunta kuvion suhteen oli valmiina mutta omat visuaaliset näkymykset ovat usein sellaisia että tatuointiteknisesti ne on hankala toteuttaa. Näin oli tässäkin tapauksessa, Camilla oikaisi omaa näkemystäni ja käytiin läpi miten loppu puuttuva pala tehdään. Arvostan myös ns freehand juttuja eli kuvaa ei luonnosteltu missään kohtaa paperilla ja siirretty siitä ihoon vaan luonnosteltiin suoraan tussilla käteen ja iskettiin siihen. Tälläisiin kuviin suosittelen kokenutta tekijää, vaikkapa sitten juurikin Camillaa!

tatuointi
Valmista tuli!

Iso kuva vaatii paljon aikaa ja proggiksen tekemiseen loppuun oli varattu riittävä aika jotta se saadaan kerralla valmiiksi. Istumista oli kaikkineen liki 6 tuntia. Jos omaat matalan kipukynnyksen suosittelen aloittamaan lyhyemmällä istunnolla. Kipu toki on yksilöllistä, kyynärpään luiden kohdalla ja kyynärtaipeen sisäpuoli olivat omalla kohdallani ehkä ne kivuliaimmat paikat. Mutta rentoa jutustelua ja metallia soimassa aika juoksi kuin siivellä.

tatuointi

Lopputulos ylitti omat odotukseni ja ketäs sen muita tarvisi miellyttää kuin minua itseäni. Sanotaan että tatuointien ottaminen on koukuttavaa, tavallaan tottakin, tunnistan itsessäni sen että haluan lisää ja lisää mutta se ei ole mikään pakkomielle vaan koko oman elämän ajan kestävä prosessi.

tatuointi
Kuva parantuneena

Jos yhtään mietit kuvan ottamista itseesi niin suosittelen ehdottomasti. Tatuoinnit ovat vähän kuin matkailu, niistä jää pysyviä hienoja muistoja jotka muistuttavat kulloisestakin ajanjaksosta vaikka kuvilla ei hirveän syvällistä merkistystä muuten olisikaan. Käytä laadukasta tatuoijaa ja kuvien tekemisessä en itse lähtisi säästämään, se kuva kun sitten on siinä iholla eikä siitä mihinkään katoa.

Kommentoi