Myyntitykki urheilee

BLOGIT | Myyntitykki urheilee

Nauti elämästä älä valita

Tapani mukaan välillä postaus vähän ohi urheilusta, mutta tärkeä juttu puitavaksi. Jos sinusta tuntuu että jokainen vain purnaa ja valittaa oloistaan ja kaikesta niin lukaise loppuun asti.

Nauti elämästä, älä valita. Kuulostaa helpolta sloganilta mutta onko yksilöllä mahdollisuus vaikuttaa asiaan?

Kävimme aamupalaverissa jokin aika sitten läpi sitä mistä myynnin päivä koostuu, lähinnä ajankäytön hahmottamista siis, Kuinka paljon mikäkin osa-alue vie aikaa jotta jokainen itse löytäisi sen aikasyöpön ja kehittämisen kohteen. Samaa voisi jokainen miettiä omassa siviilielämässään. Työelämässä voi omaa tekemistään tehostaa paljon jos haluaa ja jos kyseessä on vieläpä homma jossa omalla työpanoksella tai sen laadulla voi vaikuttaa palkkaukseen maksaa oman toimenkuvan kehittäminen hyvin nopeasti käytetyn vaivan takaisin.12189964_10153736247175909_4220504482503492299_n

Miten sitten siviiilielämässä?

Seuraan paljon sosiaalista mediaa jo pelkästään oman työni takia. Some kokonaisuutena on se minkä parissa elätän itseni ja mitä työnantajani tekee. Nyt kun vaikkapa Facebook feediä seuraa tulee sellainen olo että ihmiset ovat totaalisen sekaisin niin Suomessa kuin muualla vallitsevasta maahanmuuttotilanteesta. Kaikella on varmasti myös negatiivisia vaikutuksia mutta eniten olen huolissani ja ihmettelen sitä miten paljon linkkien ja asian artikkeleiden jakamiseen aikaa käyttävät tahot joita asia ei takuulla edes mitenkään kosketa. Tällä tarkoitan ihmisiä jotka asuvat ensinnäkin paikoissa missä ei ole esimerkiksi lainkaan vastaanottokeskuksia.No tämäkin on vain yksi aihe, valittamisen aiheita löytyy kyllä halukkaille ja niihin saa uppoamaan valtavasti energiaa sekä aikaa.

Jos sitten avataan samalla tapaa ajankäytön karttaa siviilielämässä. Ihminen on karkeasti 1/3 ajastaan päivittäin töissä, jätetään tässä viikonloput pois, siitä toisen 1/3 unten mailla. Jäljelle jää 1/3 joka on aikaa itselle. Sen voi käyttää aika monella tavalla. Itse voisi ajatella näin että sen ajan käyttäisi kaikkeen mistä oikeasti mistä oikeasti tykkää. Minulle itselle on vapaa-aika tärkeää. Mä pidän työstäni monestakin syystä, se on sellaista mitä haluan tehdä ja tiedän että osaan hommani suhteeellisen hyvin. Mutta se on myös kuten usein myynnin alan hommat palkattu niin että voin vaikuttaa omalla tekemiselläni omaan ansiooni. Tämä taas heijastuu kaikkeen mitä teen ja haluan tehdä vapaa-ajallani.

Talviloma 2015 Pompeji, Italia. Todellista laatuaikaa, koko perhe matkassa

Pompeji 2015
Pompeji 2015

Ei ole ylimielistä tai pätemistä harrastaa ja tehdä kaikenlaista vaikka joskus sellaisia syytöksiä saankin. Ajan takaa sitä että kuinka turhaksi ja raskaaksi oman arkensa tekee tälläinen tapavalittaja joka on todennäköisesti duunissa jota ei itsekään täysin allekirjoita. Sitten se vapaaksi jäävä 1/3 ajasta käytetään kaikenlaiseen ruikuttamiseen mikä on mun mielestä säälittävää. Milloin syypää on istuva hallitus ja milloin se on mistäkin maailmankolkasta tuleva maahanmuuttaja. Tällä kaavalla arki muuttuu suhteellisen kireäksi ja jälkelle jää loputon viha ja katkeruus kaikkea erilaista kohtaan.

Jos palataan siihen vapaa-ajan priorisoimiseen. Tavallinen arki on parhaimmillaan myös todella jees, ei aina tarvitse toki matkustaa tai reissata. Osaan itse arvostaa vaikkapa tämänpäiväistä juttua kun ajelin Helsingistä superhuonossa kelissä takaisin Turkuun, kerrankin koko pesue kotona samaan aikaan ja kaikki samaan aikaan ruokapyödäsä, toikin on arjen luksusta, arvostan. Sitten siihen toki kaikki erilaiset matkat, harrastukset, prätkäilyt urheilut ja mitä ikinä keksiikään tehdä. Niistä mä itse revin oman motivaationi tehdä asioita.

Espanja 2015, koko perhe, huippureissu!

11231686_10153466707260909_1113474286798071415_n

Legendaarisessa Oz- sarjassa oli aikanaan hieno vertaus jossa käytettiin esimerkkinä kultakalaa ja sen lyhyttä lähimuistia joka on tiettävästi 10 sekuntia, älkää kysykö miten se on todettu.

Jos kultakalaa vituttaa luulee se että sitä on vituttanut koko elämänsä.
Jos kultakala on taas onnellinen luulee se olleensa onnellinen koko elämänsä
Jos kultakala tekee kuolemaa luulee se tehneensä kuolemaa koko ikänsä

Olipas melkoinen lässytys mutta kun ei ole edes kaukaa haettu. Sitä vähää vapaa-aikaa kun ei mun mielestä kannata käyttää mihinkään ei oleelliseen. Kun ajan kulku on vakio niin se vähä kannattaa käyttää mahdollsimman hyvin. Varsinkin oman vapaa-ajan suhteen muutuin kerralla paljon kriittisemmäksi kun hyvä ystäväni taannoin sairastui vakavasti ja siihen myöhemmin menehtyi. Tämä nousi sen takia mieleen kun nostan hattua hänen asenteelleen tehdä asioita. Mikään ei ollut mahdotonta jos halusi. Kaikenmoisen harrastukset, veneilyt, motocrossit jne jne. Vai moniko voisi sanoa jos nyt saisi tuomion pöytään että elinaikaa on vaikkapa 4kk että olisinpa ollut enemmän töissä ja viettänyt aikaa enemmän kotona kärvistellen.

2015 Espanjassa etätöitä tekemässä. Päivän päätteksi istuttiin kollegan kanssa hiekalla ja otettiin oluset, hienoja muistoja jotka kantaa taas yli loskakelin.

12065622_10153736247505909_6216609751123360069_n

Itse käytän oman vapaa-ajan suhteen muutaman kohdan listaa. Listalle voisi lisätä monta muutakin juttua mutta näitä olen toteuttanut jonkin aikaa ja toimivat loistavasti, pieniä juttuja mutta iso vaikutus.

 • Ei puhelimeen vastailua iltaisin.
  • Kuulostaa itsestäänselvyydeltä mutta ei välttämättä ole. Lyhytkin turha jaarittelu, oli sitten työasiaa tai siviili niin se aika on aina jostain pois. Ja tarkennuksena etten vastaa yhtään kenellekään, saatan kysyä viestillä perään onko oikeasti kiireellinen juttu jos soittaja on sen kaltainen.
 • Karsi negaatiot
  • Otetaan nyt vaikkapa se sociaalinen media, toisin kuin livekohtaamisissa voi sociaalisessa mediassa tiputella sellaiset naamat pois kenen joko jutut tai pelkkä habitus ärsyttää. Raadollista mutta suosittelen kokeilemaan.
 • Raha on tehty kulutettavaksi.
  • En tarkoita typerää ylimääräistä sileäksi laittamista mutta taas kerran kun patologian laitos lähestyy ei säästöillä ole hirveästi merkitystä, tulet mätänemään joka tapauksessa. Oma kohteeni on tässä käyttää se ns ylimääräinen matkusteluun ja  omaan sekä lähipiirin hyvinvointiin. Rahalla ei voi ostaa onnellisuutta mutta pieniä hienoja juttuja arkeen ja katsella niitä uusia paikkoja. Jokaisella lienee nämä omat juttunsa.
 • Oma aika
  • Supertärkeä juttu itselleni mistä en tingi koskaan. Urheilen päivittäin aina yksin mutta sen lisäksi minulle on kehittynyt rutiini joka on ollut ainakin koko työurani ajan käytössä. Nousen aamulla sen verran aikaisemmin että ehdin istua kahvin kanssa täysin rauhassa, luen somet, nettilehdet ja jutut mitä nyt sillä hetkellä satun seuraamaankin. 20-30 minuuttia, kuulostaa oudolta mutta suosittelen kokeilemaan. Lisäksi lähden aamuisin niin aikaisin että yleensä olen sen vielä yksin pimeässä olkkarissa sohvan nurkassa. Jos jostain ihmeen syystä rutiini jää väliin tuntuu koko päivä kaaokselta ja hallitsemattomalta kiireeltä. Suosittelen kokeilemaan, parhautta!

Nämä samat jutut ja saman asenteen haluan istuttaa myös jälkikasvuun ja olenkin siinä mielestäni onnistunut. Ei turhaa stressiä asioita mihin ei voi vaikuttaa, käyttää sen ajan ennemmin fiilistelyyn.

Lukeka ja kommentoikaa. Olenko yksin ajatukseni kanssa?

Seuraavassa bloggauksessa kerron parin haastattelun tukemana millaista on tehtä työtä myynnin parissa vähän uudelta kulmalta katsottuna.

4 vastausta artikkeliin “Nauti elämästä älä valita”

 1. Sonja

  Se on juuri näin! Älä stressaa/ hermostu asioista joihin et voi vaikuttaa. Tuota asiaa työstän itsekin päivittäin,mutta elämä on vaan turhan lyhyt negatiivisessa energiassa kierimiseen.


  • Sami Saarenpää

   Juurikin näin. Jo pelkästään senkin takia että jos itse on jatkuvasti naama kurtussa kokee jälkikasvukin sen niin ettei mikään ollut koskaan hyvin sen sijaan että ne voivat oppia että kaikesta voi nauttia halutessaan.

   Mulla on sellainen käytännön esimerkki tästä, poika jutteli joskus että tuli prätkällä koulusta mutkan kautta, haki pikku säkin irtokarkkeja ja ajoi Hirvensalon laskettelurinteen päälle syömään. Fiilisteli aurinkoisessa kelissä ja pisteli irtokarkkeja naamaan. Jos osaa tolleen jo 16v iässä nauttia pikkujutuista niin on oikeilla jäljillä.


 2. Hermanni Husku

  Hyvä se on noilla tuloilla vinkua muiden asiallisesta huolesta toimeentulon riittävyydestä. Mutta ainahan se menee niin, että hyvin toimeentulevitlla on lapsenomainen usko siihen, että kaikki järjestyy kun vain kovasti päättää.

  Mitenkäs sen sun kaverisi sitten kävikään? Miksei hän päättänytkään jatkaa rikasta elämäänsä vaan kuolla kupsahti?

  Etkä tollo omia juttujasi lukiessakaan tajua, että ihmisen mahdollisuus vaikuttaa asioihin on rajallinen.

  Toivottavasti kohtaat itse sen pysäyttävän halvaantumisen, kun toteat, että tämä oli tässä, etkä mitään voi – yritä sitten ”päättää” elämäsi sujuvan toisella tavalla!

  Muista tulla kertomaan kaikille miksi et ollutkaan niin kaikkivoipa kuin nyt esiinnyt – pelle.


  • Sami Saarenpää

   Tuloilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa kannattaako valittaa. Omat tuloni eivät ole mitään kroisoksen luokkaa, osaan vain ne käyttää omaan ja perheeni hyvinvointiin. Priorisoin ja mulle on esim paljon tärkeämpää käyttää rahaa perheeseen kuin vaikkapa yli-isoon asuntoon missä vietän loppupeleissä vähän aikaa.

   Toi ystäväni kuoleman vetäminen tähän taas on todella mauton veto, jollaisia juurikin nimimerkin takana on helppo huudella.

   Ihmisellä on todellakin rajaton mahdollisuus vaikuttaa asioihin, kukas sen kaiken määrittelee jos ei ihminen itse.


Kommentoi