Myyntitykki urheilee

BLOGIT | Myyntitykki urheilee

Lajikokeilussa motocross

Heitin aikaisemmin ilmoitte blogihaastetta jonkin lajin kokeilusta. Nyt sitten eskaloitui ensimmäinen haaste. Tällä kertaa kyseessä motocross. Olen itse prätkäillyt ikäni ja tälläinen haaste ei voinu enää mielenkiintoisempi olla. Ajankohta on ehkä paras mahdollinen kun moottoripyöräkausi on juuri loppunut, märkä ja ankea keli tekevät tuloaan. Mikä siis hienompaa kuin jatkaa kautta päivän verran sisäradoilla.

Ensimmäinen paikka missä lajiin tutustuttiin oli TSMU Extreme Areena, Raisiossa oleva maailman aitoa sisärata missä crossi on tässä mittakaavassa mahdollista. TSMU:lla on myös koeajo mahdollisuus kerhon mopoilla ja joulukuussa heillä alkaa täysin uudenlainen motocrosskoulu lapsille. Videolla vähän enemmän asiasta ja puuhamiesten haastattelu.

Motocrossista on monella käsitys että se on vaarallinen laji mutta jutustelu lajia pitkään harrastaneiden kanssa avaa näkemystä että kyseessä ei ole yhtään sen riskialttiimpi laji kuin moni muukaan vastaava jos varusteet ja oma vauhti pysyy suhteessa omaan osaamiseen. Käydään tässä hiukan läpi mitä varusteita kuski tarvitsee suojatakseen itseään mahdollisimman tehokkaasti.


Pyörinä testipäivässä oli itselle varsin mielenkiintoinen tuttavuus, KTM Freeride E, sähkökäyttöinen crossipyörä. Autoissa on sähkökäyttöisissäkin nähty jo varsin vakuuttavia esityksiä, vaikkapa esim Tesla jonka suorituskykyä ei epäile enään kukaan. Miten sitten moottoripyörissä jotka on aina mielletty vauhdin mielikuvaksi, onko sähköstä voimanlähteeksi crossiin. Pyörät testiin toimitti Electricarena josta paikanpäällä oli yrittäjä Jyri Leinonen, annetaan Jyrin kertoa mistä tässä on kyse:

Millaisia ovat sitten sisäradat. Jos aloitetaan Raisiossa olevasta TSMU Extrele Areenasta. Areena on Raisiossa, 10 minuutin ajomatkan päässä Turusta. Paikka oli itselleni tuntematon enkä tiennyt mitä odottaa. Jostain syysta odotin hevosmaneesin kaltaita paikkaa missä ajetaan mutta kaukana siitä. Areenalle laskeudutaan 70 metriä maan alle johon pääsee isollakin pakettiautolla ja pyörät saa vietyä suoraan areenalle. Tilaa on reilusti huoltamiseen eikä kyseessä ole ahdas putka. Rata lienee ihan normi crossiradan mitoissa ja vauhtia saa aivan takuulla niin paljon kuin uskaltaa. Rata antaa monta eri tyyli ajaa jokaisen oman uskalluksen ja taidon mukaan. Kun jonkin hyppyririvistön ajaa vähän kokemattomampi kahdella hypyllä loikkaa saman hypyn tekijämies kertaloikalla yli. Haastetta riittää ja ja järki kannattaa pitää päässä. Näistä kahdesta rata on selkeästi teknisempi.

TMK Areena Turussa on taas iso halli jossa on pehmeämpi pohja. TMK areenalla on myös mahdollista vuokrata pyöriä jos haluaa lajiin tutustua ilman että hankkii heti alkuun omaa kalustoa. Varsinkin jos nuorempi väki haluaa lajiin tutustua on tämä ehdottomasti paras vaihtoehto.

Tässä hiukan fiilistä miltä meno halleissa näyttää.

Millaisen fiiliksen sitten jätti testikuskiin päivä, ensimmäkin niin lajina kuin se millaisen vaikutelman sähkökäyttöinen pyörä jätti ja millaiseen käyttöön siitä olisi. Samalla myös juteltiin hiukan Jyrin kanssa siitä millaiset ihmiset tai yritysporukat voivat käydä viettämässä vaikkapa hienon tykypäivän crossin merkeissä.

Ja pidemmittä puheitta, loppuyhteenveto päivästä. Kiitos osallisille ja järjestäjälle Samuli Artelle. Ja tutustukaa lajiin, mukaan hommaan pääsee myös vaikka ei haluaisi ajaakaan. Kilpailut ovat täysin talkoovetoisia hommia ja aina löytyy talkooväelle käyttöä. Loistava tapa viettää päivä tehden jotain hyödyllistä ja samalla pääsee seuraamaan homma aitiopaikalta.

Lisätietoa paikallisista ajopaikoista:

www.tsmu.fi/

www.turunmoottorikerho.fi/

 

Kuvat: Sami Saarenpää ja Marko Vihriä
Video: Sami Saarenpää

 

 

4 vastausta artikkeliin “Lajikokeilussa motocross”

 1. Ville

  Ylöjärveltä löytyy myös sisähalli.

  http://www.motocrosshalli.fi


 2. Sami Saarenpää

  Kiitos vinkistä, tarvii tutustua tähänkin.


 3. markku soini

  Kohtalaisen väsynyt juontaja. Yrittää nykyajan trendin mukaisesti korvata ammattitaidon pitkällä letillä ja muotilaseilla.


Kommentoi