Myyntitykki urheilee

BLOGIT | Myyntitykki urheilee

Kohti elokuuta ja Jämijärveä

Jostain tarvitsee projektin alkaa. Olkoon tämä esittelybloggauksen tapainen siitä, mitä minun osaltani on tulossa. Blogi tähtää Jämi84 maastopyöräkilpailuun joka poljetaan 2.8 Jämijärvellä.

Tällaisestä projektista voisi saada puuduttavan tylsän, jos alkaisin kirjoittaa siitä, mitä olen kullakin viikolla tehnyt. Ykkösprioriteettini ei kuitenkaan ole saada lukijoita katoamaan, vaan juttu pohjaa siihen, miten myös töissä käyvä voi treenata kovaa ja paljon — jos siihen on tahtotila ja asennetta.

Päivätyökseni toimin myynnin esimiehenä, ja myynti on asennelaji siinä missä kaikenlainen urheilukin. Tätä kulmaa onnistun toivottavasti teille täälläkin avaamaan.

Oma harjoitteluni on suhteellinen monipuolista, eikä missään tapauksessa sisällä pelkkää pyöräilyä. Minulla on taustaa monenlaisesta urheilusta. Pitkä kamppailu-urheiluharrastus loppui aikanaan loukkaantumiseen.

Olen myös kilpaillut polkupyörän kanssa useita vuosia maantiellä aika-ajossa, mutta nyt maantiepyöräily on tämän kauden enimmäkseen tauolla. Sen sijaan fiilistelen maastopyörän kanssa ja urheilen monenlaista muuta mahdollisimman monipuolisesti.

Käyn kuntosalilla 4–5 kertaa viikossa, minkä lisäksi joogassa, toiminnallisissa treeneissä ja vielä sitten siihen pyöräilyt päälle. Ja hyvin ehtii, jos haluaa.

Oman harjoitteluni teen yleensä todella aikaisin aamulla. Vakio on, että kello soi 04:30, ja käyn tekemässä treenit kukonlaulun aikaan. Näin ovat sitten jo 08:00 treenivaatteet vaihtuneet kauluspaitaan ja arki alkaa.

Aamutekeminen antaa sekä ylimääräistä energiaa että mahdollistaa suhteellisen normaalin sosiaalisen elämän. Pyöräilyä olisi helppo treenata niin, että kotona iltaisin vietetty aika jää vähiin. Aamut eivät ole mistään pois, kun vain saa aikaiseksi ja nousee ylös. Viikonloppuisin voi sitten ottaa pidempää lenkkiä joskus päiväaikaankin.

Jämille ei ole varsinaista tavoitetta. Ehkä se muodostuu kevään ja kesän mittaan, kun harjoittelu etenee. Toki mihinkään, missä laitetaan numero kiinni, ei mennä löysäilemään.

Nykyään oma harjoitteluni on ehkä viisaampaa kuin koskaan aikaisemmin. Olen 40-vuotias itsenäinen yksilö, joka on vastuussa vain itselleen. Tämä asia kesti itselläni sisäistää kauan. Sen kun oivaltaa, treeni muuttuu vapautuneeksi ja siitä nauttii vielä ihan eri tavalla.

Toki taustalla on voimakas kilpailuvietti, mutta se ei vähene, vaikka treeni olisikin mukavaa. Ynnään toki tunnit viikon päätteeksi, mutta jos ne jäävät jostain omasta tavoitteestani, ei se ole maailmanloppu.

Päivästä riippuen vuorossa on joko lenkki tai kuntosali. Kaikki treenit teen pääsääntöisesti yksin, joskus on lenkeillä joku mukana kaverina. Kun työ on sosiaalista, ja olen paljon tekemisissä asiakkaiden kanssa, vastapainoksi nautin omasta ajasta yksin. Kannattaa jokaisen kokeilla.

Ja toki pyöräilyn suola on osaltaan myös varusteurheilu. Ainahan se uusi ja hieno pyörä tuntuu takaraivossa paremmalta, ja ainakin placebo-merkitys on iso. Jonkin verran voisin avata tulevissa blogeissa myös välineitä, niiden säätämistä ja merkitystä erilaisissa kilpailuissa ja tapahtumissa.

IMG_1065

Ja jotta aika ei kävisi pitkäksi, ehdin vielä matkustella paljon ja moottoripyöräilen koko sen kauden kun keli sallii. Tämä onkin Turussa hieno puoli, jos verrataan muuhun Suomeen. Kevät tulee tänne aina varhain, ja tätä kirjoittaessa on jo kausi avattu ennätysaikaisin eli 1.3.

Tälläinen on lyhykäisyydessään tausta ja mies Myyntitykki urheilee -blogin taustalla. Toivottavasti projekti kaikkine ylä ja alamäkineen on mielenkiintoinen, ja liityt blogin seuraajaksi. Sivusta löydät myös Twitter-, Instagram- ja Facebook- linkkini ja olet tervetullut seuraamaan niitä.

Loistavaa kevään alkua ja kesän odottelua.

-Sami

Kuvat: Sami Saarenpää

Yksi vastaus artikkeliin “Kohti elokuuta ja Jämijärveä”

  1. Juha jussa ijäs

    Oon sun fani


Kommentoi