Myyntitykki urheilee

BLOGIT | Myyntitykki urheilee

Jämi84 ajettu ja lippuarvonta!

Jämi84 ajettu. Tapahtuma oli hieno ja järjestelyt pelasivat.

Ajatus oli että hommaa menee 4 tuntia, ehkä yli joten vähän tarvii jo miettiä tankkaamista. En mitään hirmuista mättöruokailua harrastanut kuluneella viikolla mutta vähän reilumpia annoksia ja aamulla tuhti annos pähkinöitä muun aamiaisen päälle. Varmistelua että kaikki tarvittava on mukana. Reitillä olisi painossa säästänyt jos olisi kaiken tarpeellisen laittanyt pyörään kiinni mutta pelasin mukavuuskortin ja otin pienen juoksurepun jossa oli sisärenkaita, pumppu ja jotain työkaluja. Näitä ei onneksi tarvittu, kaikki pelasi kuin kello. Kiitos Nummen pyörän huollon.

Sen verran kisan aikaisesta syömisestä että järjestäjällä oli reitin varrella paljon huoltopisteitä mistä sai kaiken mitä tarvitsi, oli juotavaa mukeissa ja myös vaihtopulloa, oma pullo pois ja järjestäjän tilalle. Hyvä systeemi.
Kaikki tarvittava mukana.
Kaikki tarvittava mukana.
Pulloja otin mutta muuten geeleissä luotan omiin. En tunnustaudu varsinaiseksi luomuhipiksi mutten laita tarvikeosia moottoripyöräänkään joten geeleistä huomionarvoinen juttu. Käytän www.arcticwarriors.fi geelejä jotka ovat varsin luonnonmukaisia. Lisäksi en tiedä toista geeliä joka on tavallaan kuin pankkikortin kokoinen pakkaus joka taitetaan auki ja puristetaan suuhun. Kesken kovan suorituksen on vaikutus kuin heittäisi halon tulikuuman kiukaan pesään, varsin toimivaa. Suosittelen tutustumaan. Näitä otin n. 30min välein.
IMG_4454

Jämijärvi on lähellä Kankaanpäätä, ei kaukana Turusta joten päiväreissu riitti. Aamulla matkaan ja kohti Jämiä, matkalla oli varsin aurinkoista mutta perillä alkoi sataa. Omalla kohdallani luotin ennusteeseen ja ajokamat oli täysin lämpimälle. Mutta ajaessa lämpenee joten ei muuta kuin matkaan. Lähtijöitä oli käsittääkseni reilu 800 ja lähdöt tapahtuivat ryhmissä 09:45-10:15 välillää. Oma startti oli 10:05, ajatus oli ajalla matka n. 4 tuntiin, sen verran tasosta että kisa voitettiin 47-vuotiaan Virolaisen Alges Maasikmetsin toimesta ajalla 2.50.16 mikä on käsittämätön aika. Maastospecialistit painavat todella kovaa metsässä. Välihuomiona myös sellainen että toiseksi tuli maastopyöräilyn XCO-Suomenmestari joka jäi 47 vuotiaalle loppukirissä. Tämä on hyvä muistutus urheilevalle väelle että pyöräiy ja kestävyysurheilu on niitä lajela joissa kehitys jatkuu koko eliniän eikä nuori polvi välttämättä hypi silmille 🙂

Tässä linkki tuloksiin; tulokset.

Koska en laskenut grammoja repussa niin pyörässäkin oli kamera kiinni. Alla video tapahtumasta, video on pitkähkö ja sen ajatus on lähinnä demota pätkiä koko reitiltä. Reitti on teknisesti todella helppo ja sopii kaikentasoisille polkijoille.

Mutta kova suoritus kärkikaksikolta! Oman tasoni tietäen varsinkin metsässä oli ajatus fiilistellä hienosta reitistä ja ajella kuitenkin niin kovaa kuin jalkaa on. Tämä riitti 4:11 aikaan missä ei ole mitään sijaa selittelylle, kaikki selitykset on aina vähän naurettavia. Enemmän olisi pitänyt treenata ja kunto olisi pitänyt olla kovempi, niin yksinkertaista se on. Reitillä ei muutenkaan ajetan toisi kiilaillen veren maku suussa vaan jo aamulla mennessä huomasin että paikalla on paljon itseni kaltaisia keski-ikäistyviä ihmisiä jotka tulevat kuntoilemaan ja fiilistelemään hienoon tapahtumaan.

Tälläisen päivän jälkeen on hieno ajella kotiin ja saunoa. Oli kilpailu tai muuten hyvää kuntoilua saan itse siitä aina hyvän fiiliksen.

Nyt heitänkin haasteen teille, mitä seuraavaksi. Mikä olisi laji tai tapahtuma mitä voisi kokeilla? Mieluusti sellainen mikä vaatii pidemmän harjoittelun ja sitoutumisen. Kommentoi postiin ja ehdota, kaikkien kommentoijien kesken arvon 6kpl lippuja Turun Messuille 20.23.8. Kommentoi, ehdota tai haasta minut tekemään jotain. Koska kyseessä on my game, my rules suljen juoksun ja uinnin pois. Noihin en enään tartu, muuten avoimin mielin. Arvonta suoritetaan 9.8.2015, kommentoi siihen mennessä.

TurunMessut_logo_2015+pmv

 

8 vastausta artikkeliin “Jämi84 ajettu ja lippuarvonta!”

 1. Christian Taneli

  Miten olisi yösuunnistus.?


  • Sami Saarenpää

   Miksei, ei mahdoton ajatus. Siinä on vähän sitä juoksemista mutta toisaalta sitä tehdään myös maastopyörien kanssa. Hyviä idea Christian, kiitos kommentista.


 2. Nelliina

  Mites olis laskuvarjokurssi? Tuulastaminen ei varmaan ole urheilua ;), mutta ootkos sitä kokeillut?


 3. Henri

  Seikkailu-urheilukisa. Esim. lost in Kajaani tai Ähtärin seikkailukisa. Semmonen 4-8 tunnin mittainen, niissä harvoin juoksu on pääosissa.


 4. Antti

  Syöte MTB 120km 2016 🙂


 5. Mika

  Crossfit on Ramp ja ensi vuodeksi tavoite päästä mukaan esim Karjalan Kovin -kisaan elokuussa.


Kommentoi