Myyntitykki urheilee

BLOGIT | Myyntitykki urheilee

Irtiotto arjesta

Olen sivunnut ohuesti matkustamista useassa postauksessa, Tykkään yli kaiken matkustella ja tutustua uusiin paikkoihin ja asioihin. Joskus on kohdallaan käydä pitkä reissu, viikko jossain tms. Mutta suosittelen panostamaan myös lyhyempiin reissuihin. Tykkään hyvästä ruoasta, matkustelusta ja moottoripyöräily on itselleni ollut aina paljon enemmän kuin tapa liikkua. Nämä kolme on helppo yhdistää ja järjestää lyhytkin reissu jossa pääsee irti arjesta.

IMG_4739

Tällä kertaa puolikas vkl oli ajatus viettää Suomen järjestyksessään toisessa pääkaupungissa Helsingissä. Perjantaina töiden jälkeen moottoripyörään tankkilaukku ja reppuun kyytiläiselle loput tavarat. Suuntana Sokos Presidentti, valintakriteerinä että saan pyörän talliin piiloon uteliailta. Myös hotellin sijainti sattui kadun toiselle puolelle Farang-ravintolaa missä oli pyötä varattuna. En ole varsinainen guormet-expertti mutta tykkään kokeilla erilaisia juttuja. Esimerkiksi nyt jo tiedän että helmikuussa haluan ehdottomasti syödä elokuvista tuttua katuruokaa New Yorkissa, hot dog paperiin ja matka jatkuu tyylisesti. Tämän tyylisillä kokemuksilla voi sitten fiilistellä kun matkoja muistelee.

IMG_4748

Mutta Farang on kehuttu ja ylistetty Aasialaisista makuelämyksistään. Sinne siis. Paikka on itsessään yksinkertaisen tyylikäs, sisustus on simppeli mutta silti toimi. Jos joku miettii samoin kuin minä onko tonne mentävä puku päällä niin huoli pois, ilmapiiri on rento ja se näkyy niin henkilökunnassa kuin asiakkaissa. Farang vaatii pyötävarauksen, ehkä voi kokeilla onneaan mutta varasin kauan etukäteen sopivan ajankohdan.

Tälläistä syötiin, maistelumenu pitää sisällään monta pientä annosta.

 

Farang maistelumenu

 • CHA PLU- LEHTEÄ JA SAVUSTETTUA TAIMENTA
  paahdettua maapähkinää, taimenen mätiä
 • HAMACHI SASHIMI `LARB´
  aasialaisia yrttejä, limellä maustettu paahdettu riisidressing
 • PEHMEÄKUORISTA TASKURAPUA
  vihreää mangoa, minttua, karamellisoitua pähkinää, vihreä `nahm jim´
 • RAPEAA POSSUA, PALMUSOKERIKARAMELLIA
  haudutettua, rapeaksi paistettua possua, karamellia, riisiviinietikkaa
 • THAI-ROTI LEIPÄÄ, PHAENANG CURRYA
 • MORNING GLORY, RAPEAA `SUOLA&PIPPURI´ TOFUA
  vesikrassia, paksoita, rapeakuoriseksi paistettua silkentofua
 • PUNAISTA  `BKK STREET STYLE´CURRYA, HAUDUTETTUA POSSUNNISKAA
  pitkään haudutettua possunniskaa, liemimäinen punainen curry, cha plu -lehteä, thaimunakoisoa, sokerihernettä, thaibasilikaa
 • THAI JASMIINIRIISIÄ
 • `HOLA HOLA 16´
  thaityyliin marinoituja hedelmiä, sokerihernettä, vanilja-kookoskermalientä, veriappelsiinisorbettia

Huikean hieno kokonaisuus, viini, alkudrinkki ja jälkiruoka kaikki yhdessä toimivat hienosti.

IMG_4783

Paluumatka sitten vielä pikkuteitä HKI-Turku aurinkoisessa säässä, ei juuri lisättävää.

Mikä kaiken tämän aasinsilta sitten on tähän blogiin. Olen paljon lukenut viime aikoina neljän tunnin työviikko kirjaa, Tim Ferriksen kirja mihin suosittelen tutustumaan. Toki kirja käsittelee asiaa yrittäjän näkökulmasta ja ainakin toistaiseksi elätän itseni toisen palveluksessa olevana. En koe tällä hetkellä tarvetta vaihtaa työpaikkaa ja lähteä yrittäjäksi koska teen sitä mistä pidän. Mutta näin ollen työaikani on toki muiden sanelema enkä siinen voi hirveästi vaikuttaa. Mutta se mikä on koko kirjoituksen sanoma on että vapaa-ajan laatuun voit vaikuttaa.

Oman elämän voi rytmittää niin että kaikki on tasapainossa keskenään ja kaikissa osa-alueissa viihtyy. Jos tulee töissä tilanne pidemmäksi aikaa etten viihtyisi niin lähtisin, hyvä myyjä saa aina duunia. Se on valinta. Samoin vapaa-aika, voisin kärvistellä kotona tai sitten tehdä asioita.

Nauttikaa asioista ja elämästä!

 

Kommentoi