Myyntitykki urheilee

BLOGIT | Myyntitykki urheilee

Esittelyssä Fatbike ja muita uusia suunnitelmia.

Pyöräilyn alalajina esittelyssä Stevens Monbster Fatbike, sympaattinen isorenkainen pyörä joka menee pinnalla kuin pinnalla. Omassa pyöräkellarissa on ollut niin maantiepyöriä, maastopyöriä, aika-ajopyöriä kuin aina niin trendikästä fixipyörää. Kaikille on oma paikkansa mutta nyt kun on vähän vaihe että fillarointi ei voisi vähempää kilpailumielessä kiinnostaa mutta taas kunnon ylläpitämisessä fillari on silti yksi parhaimmista välineistä. Omalla kohdalla juoksusta oli ajatus tehdä tähän väline mutta vuosien saatossa kamppailu-jutuissa siipeensä saaneet polvet olivat sitä mieltä että tee jotain muuta.

fatbike

Lisäksi maastopyöräilyssä tykkään siitä että keli ja tuuli vaikuttaa todella vähän. Ulkona voi olla kovakin tuuli joka muuten kiukuttaisi pyöräillessä mutta metsässä polkiessa ei tunnu juurikaan. Normaalin maastopyörän kanssa on kovat polut ja hiekkapätkät se mikä itselle maistuu parhaiten. Fatbike avaa näiden lisäksi aivan uudenlaiset paikat fillaroida, ensinnäkin tälläisen pyörän nousukyky on aivan omaa luokkaansa. Samoin todella pehmeällä alustalla sitä uppoamista ei tapahdu lainkaan vaan pyörä menee kuin ilmatyynyalus.

Ja sellainen tärkeä pointti heti mikä usein tulee pyörästä sivullisille mieleen, onko tolla raskasta polkea. Ei, ei todellakaan ole. Pyörä on 26″ tuumaisilla vanteilla ja ison kumin kanssa rengas on suuri, tämä taas tekee sen että se rullaa paljon kevyemmin mitä voisi ulospäin kuvitella. Omassa pyörässäni on myös irroitettavat lokarit joten se ajaa asiansa myös työmatkoilla kun töihin meno yltäpäältä kurassa ei ole vaihtoehto. Kenelle tälläinen sitten on sopiva? Yksinkertainen vastaus lienee että ihan kenelle vain. Menee työmatkat, treenit, ihan ykkönen metsässä ja lisättäköön että jos luonnossa liikkuminen on lähellä sydäntä niin millään ei ole niin helppo kulkea ja polkea kuin tälläisellä.

IMG_7278

Mutta monessa Turkulaisessakin liikkeessä on näitä myytävänä siten että pyörää pääsee kokeilemaan kunnolla ennen ostoa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan niin ennakkoluulot karisevat. Fatbike lienee ehkä vaikein ostettava ns paperilla vaan pyörää on ehdottomasti kokeiltava jotta näkee mistä tässä on oikein kysymys. Todella hauska ja hyödyllinen pyörä käytännössä ihan kaikenlaiseen käyttöön!

IMG_7172

Fatbike postauksia ja ehkä lisää videoita tulossa talven ja kevään aikana lisääkin. Mutta myös jotain uutta proggista kaipaa rauhaton taas jotta tavoitteellinen tekeminen pysyy ja olisi jokin kova polte urheilla. Olen aina jonkinlaisen tavoitteen eteen treenannut ja nyt kun kilpaileminen fillarin kanssa on enemmän tai vähemmän jäänyt niin jotain uutta kaipaa. Fillaroidessa on pieni paino kuskilla iso etu, tämä tuo monenlaisia juttuja eteen mm ruokailun ja liikunnan määrän sekä laadun kanssa. Koko tämän ajan kuitenkin lajivoimaa on haettu salilta ja se on tuntunut koko ajan mielekkäältä. No nyt olisi ajatus ja suunnitelma jatkoon lyöty lukkoon. Minua on aina kiinnostanut miten voisi voimaa ja massaa kehittää jos siihen olisi aikaa ja resurssia eikä 15 tunnin fillaritreenit viikkotasolla polttaisi tätä massaa pois.

Palkkasinkin itselleni kovan luokan piiskaajan joka tekee ohjelmat, ruokailut ja kaiken siihen ympärille. Ykköstavoite on kerätä mahdollisimman paljon voimaa ja massaa siinä sivussa. Asiaa tästäkin tulossa matkan varrelta kaiken muun urheilun ja puuhaamisen ohella. Kesää kohti mennessä prätkäilyä ja kaikkea muuta matkailua unohtamatta. Pyrin taas pitämään kaikessa sen kulman että kaikkeen löytyy se aika vaikka tekee kiireistä työtä ja viettää aikaa myös perheen kanssa.

 

 

Kommentoi