Minustako joogi?

BLOGIT | Minustako joogi?

Yin-jooga

Kuluneen viikon aikana pääsin tutustumaan yin-joogaan. Kävin tutustumassa yin-joogaan yksityistunnilla Mindiksessä. Siellä teimme joogaharjoituksen opettaja Maarit Marttilan ohjauksella. Lopuksi teimme myös meditaation. Hän vinkkasi minulle myös nettisivustosta, josta löytyy paljon tietoa yin-joogasta: YinYoga.com. Tämän lisäksi tutustuin suomalaiseen nettijoogastudioon, Yoogaiaan, jossa on tunteja tallenteella ja livenä jos sellaiseen aikaan sattuu katsomaan.

IMG_20150308_133625_Fotor

Yin-jooga on rauhallinen joogamuoto. Asanoissa ollaan useita minuutteja, ja tarkoitus on rentoutua, antaa painovoiman johdattaa syväkudoksia venymään. Säännöllinen yin-joogaharjoite on erityisen tärkeää varsinkin silloin, kun harrastaa paljon dynaamista liikuntaa. Yin-jooga avaa sidekudoksia, sekä vahvistaa niveliä ja luustoa. (lähteet: Mindis, Yoogaia)

Oma ajatukseni yin-joogasta näiden muutaman kokemuksen jälkeen on se, että tämä vaikuttaa minulle sopivalta joogamuodolta, joka on varmasti hyvä ottaa vastapainoksi dynaamisemmalle joogalle. Olen nuoresta asti pitänyt venyttelystä, mutta en ole ikinä pysynyt asennoissa näin kauan kuin yin-joogassa pysytään. Asanoissa huomasi kuinka se aika tosiaan vaikuttaa, ja painovoiman avulla venyy koko ajan lisää ja lisää.

Yin-jooga tuntui myös todella rentouttavalta, siinä tosiaan antaa aikaa itselleen kun keskittyy harjoitukseen reilun tunnin ajan (tai miksei kauemminkin). Itse huomasin jo nyt, että pidän enemmän harjoituksesta jos taustalla soi jokin rauhallinen musiikki.

IMG_20150320_182629_Fotor

Ensi viikolla hypätäänkin vähän eksoottisempaan joogamuotoon: ilmajoogaan. Saa nähdä kuinka siinä käy!

– Tiia

 

Kommentoi