Minustako joogi?

BLOGIT | Minustako joogi?

Parempaa uutta vuotta!

joulu

Joulua odoteltiin taas pari kuukautta, ja nyt se on jo ohi! Meillä sujui joulu rauhallisissa merkeissä, lämpimissä neuleissa, ja hyvän ruuan ääressä. Sai kokea lahjojen antamisen, sekä saamisen iloa. Joulu on vuoden parasta aikaa. Se on ollut niin itseni kohdalla aina. Ostan lahjoja pitkin syksyä, joskus jopa aiemmin, seuraan kaupungilla ihmisissä tapahtuvaa muutosta harmaan syksyn keskeltä lämpimään joulun aikaan. Se on ihanaa. Oletteko te katsoneet joskus ympärillenne joulun aikaan, ja huomanneet vallitsevan lämpimän ilmapiirin?

Muutimme toukokuussa Hirvensaloon, ja en edes käynyt tutustumassa pihan kierrätysastioihin, vaan tottuneesti lajittelin jätteemme niin kuin aina. Voitte (ehkä) kuvitella, kun menin biojätepussini kanssa kierrätyspisteelle, ja leukani putosi maahan, kun huomasin ettei siellä ole biojäteastiaa. Varmistin asian vielä entiseltä asukkaalta käytyäni läpi joka talon kierrätyspisteet.

Harmittelin asiaa taas reilu viikko sitten, ja sitten talon ilmoitustaululle oli tullut tiedote, että vuoden loppuun mennessä tänne tulee biojäteasita. Jee!! Tänään oli myös Turun Sanomissa juttu, ja siellä oli ohje, miten tehdä sanomalehdestä biojätepussi. Tein niitä sitten saman tien 29, niin ei tarvitse koko ajan tehdä. Olin ihan innoissani tästä, kun olen nyt alkanut muutenkin keksiä tapoja säästää sekä rahaa, että luontoa. Eipähän tarvitse ostaa biojätepusseja, ja vanhat sanomalehdet menevät hyötykäyttöön!

Tällä vinkillä toivotan kaikille lukijoille parempaa uutta vuotta! Pienetkin teot luonnon ja maapallomme eteen ovat sen arvoisia.

 

Tiia

Kommentoi