Minustako joogi?

BLOGIT | Minustako joogi?

Odotukseni joogasta

Kun lukee paljon tietystä aiheesta ja päättää ryhtyä tuumasta toimeen, syntyy odotuksia. Viimeisimmässä kirjoituksessani mainitsin, että olen lukenut paljon joogasta ja seuraan muutamia joogaopettajia sosiaalisessa mediassa. Tästä seurauksena kerroin tavoitteekseni elämäntapaonnellisuus.

Olen aloittanut joogaharrastukseni pikkuhiljaa kehoani kuunnellen. Hyvin pian huomasin, että olen asettanut harrastukselleni odotuksia, tavoitteita ja unelmia. Niin lyhyt- kuin pitkäaikaisia.

DSC_0030_Fotor

Selkeimmäksi lyhytaikaiseksi tavoitteeksi ja jopa odotukseksi itselleni on muodostunut onnistumisen ilo. Onnistumisen ilo uusia asioita tehdessä ja uskaltaessa on mielestäni yksi tärkeimpiä asioita, joita elämässä voi kokea.

Näinkin pienen ajan puitteissa olen huomannut, että jooga tuottaa minulle onnistumisen iloa joka kerta. Se on ihana tunne ja saa kyllä mielen todella positiiviseksi.

Pitkäaikaisia tavoitteita onkin sitten enemmän. Odotuksiksi tähän kategoriaan voisi mainita sen, että kehon voima kasvaa, asanat (eli asennot) kehittyvät, yleinen vireystila parantuu, ajattelutapa vaihtuu yhä positiivisemmaksi ja henkinen ja fyysinen minä tulevat yhä lähemmäksi toisiaan. Ja tietysti se aiemmin mainittu elämäntapaonnellisuus.

Yksi mielessä siintävä unelma ja tavoite on oppia seisomaan käsillä. Tiedän, että se ei ole mikään aloittelevan joogaajan juttu. Siksi se onkin pitkäaikainen tavoite. Teen hieman joogaa joka päivä, jolloin kehityn joka päivä.

Minulla on myös niin sanottuja materialistisempia unelmia. Olisi todella hienoa käydä joogaretriiteissä Suomessa ja ulkomailla. Olisi myös ihanaa osallistua erilaisiin joogaan liittyviin työpajoihin.

Kaikista hienointa, ainakin tällä hetkellä, olisi päästä sosiaalisessa mediassa seuraamieni joogaopettajien retriiteille tai tunneille. Ehkä joskus.

DSC_0040_Fotor

Ilman unelmia ja tavoitteita elämä olisi hyvin tylsää. Siksi halusin jakaa teille nämä omat odotukseni, tavoitteeni ja unelmani. Niistä saa inspiraatiota ja jaksaa jatkaa harrastusta kohti parempaa minää.

– Tiia

3 vastausta artikkeliin “Odotukseni joogasta”

 1. sinipunainen

  Moi Tiia! Täälläkin on yksi joogapolulla kulkija huomannut, että joogasta saa paljon onnistumisen elämyksiä. Sitä kautta kehoaan oppii arvostamaan enemmän sen kykyjen, eikä ulkonäön vuoksi.

  Keitä joogaopettajia seuraat? Minua inspiroi mm. Rachel Brathen ja Erin Motz. Olisi kiva löytää lisää inspiraation lähteitä!

  -Sini Punainen


  • Tiia Dahlström

   Itse seuraan myös Rachel Brathenia, oikeastaan hänestä koko innostukseni lajiin lähti. Hän vaikuttaa niin aidolta ihmiseltä, että positiivista energiaa saa aina kun hän julkaisee uuden kuvan.

   Tämän lisäksi seuraan aktiivisesti Kino MacGregia ja Kerri Vernaa, koska suoritan heidän järjestämiä haasteitaan Instagramissa.

   Seuraan myös Robin Martinia, joka harrastaa myös acrojoogaa (todella siistin näköistä!), ja Shiva Reaa, jonka DVD minulta myös löytyy.

   Heidän lisäkseen seuraan muutamia muita joogan vasta alottaneita, inspiroivia ihmisiä. Pitääpäs katsastaa Erin Motz, aivan uusi nimi minulle!

   Onnistumisen ilo on paras tunne ikinä 🙂


Kommentoi