Minustako joogi?

BLOGIT | Minustako joogi?

Minkälaista liikuntaa joogan tueksi?

Tällä viikolla pohdinnan alla on: minkälaista liikuntaa olisi hyvä harrastaa joogan tukena? Tähänkin asiaan toivoisin vinkkejä kokeneemmilta joogan harrastajilta.

Yritin etsiä netistä tietoa aiheeseen, mutta kommentit olivat aika vastakkaisia. Osa sanoo että kannattaa harrastaa aerobista liikuntaa ja kuntosalia pienin painoin, osa sanoo että ei kannata tehdä muuta kuin joogata. Tällä netissä surffailulla löysin muuten myös edellä olevan linkin sivuston, jossa saattaa olla minulle ja muille lajista kiinnostuneille hyödyllistä tietoa!

DSC_0030_Fotor

Minulla on aina ollut mielikuva, että jooga ja pilates kulkevat vähän niin kuin käsi kädessä. Korjatkaa toki jos olen väärässä! Mutta mm. eräs seuraamani joogaopettaja, Kerri Verna, on kertonut Instagram-tilillään harrastavansa pilatesta vahvan keskivartalotreenin vuoksi, joka näin edistää keskivartalovoimaa vaativia jooga-asanoita.

Tästä innostuneena olen käynyt kokeilemassa myös pilatesta muutaman kerran ja olen pitänyt myös siitä paljon. Näillä tunneilla on keskitytty myös paljon hengitystekniikkaan, joka on itsellä vielä vähän hakusessa. Olen suunnitellut käyväni pilatestunnilla noin kerran viikossa joogaharjoitusten lisäksi, mikäli se aikatauluuni sopii.

Kuntosalitreeni on ollut nyt pidemmän aikaa tauolla joulukuisesta leikkauksesta toipumisen vuoksi. Aerobista treeniä olen salilla tehnyt, lempilaitteeni on ehdottomasti Crosstrainer. Kevään edetessä odotan myös pääseväni ulos ja lenkkeilemään.

Nyt kun tuli näitä nettikeskusteluja selattua, mietinkin että minkälaista treeniä siellä salilla sitten kannattaa tehdä. Aiemmin ajattelin, että yläkroppaa pitäisi ainakin treenata koska se on itsellä aika heikko, ja joogassa on lajista riippuen aika paljon mm. käsien varassa olemista. Minkälainen käsitys teillä on joogan yhdistämisestä salitreeniin?

DSC_0099_Fotor

Ensi viikolla olisi luvassa ensimmäinen joogalajiin liittyvä postaus, ja aloitan yin joogasta! Menen kokeilemaan muutamaan paikkaan tunneille ja teen kotona harjoituksen, jotta saisin vähän kokonaisvaltaisempaa käsitystä tästä joogalajista.

– Tiia

2 vastausta artikkeliin “Minkälaista liikuntaa joogan tueksi?”

  1. mari k

    Hei Tiia, mitä joogan lisäksi – kysymyksen vastaus riippunee paljon siitä mitä haluat: etsitkö kehon ja mielen tasapainoa vai haluatko samalla myös kiinteän ja hyvinvoivan kehon jne. Alkuun kannaatta varmaankin kokeilla erilaisia joogan lajeja – esim. lämmössä tehty harjoitus saattaa hyvinkin nostaa sykettä ja hikeä pintaan, jolloin harjoitusvaikutukset ovat erilaisia kuin jos harjoitus tehdään huoneenlämmössä. Edelleen joogaahan olisi hyvä harjoittaa päivittäin – ja jos tuntuu että tähän on vaikea löytää arjessa aikaa, silloin kannattaa ehdottomasti hyödyntää ainakin arkiliikuntaa ja ulkoilua. Tsemppiä lajikokeiluihin 🙂


    • Tiia Dahlström

      Etsin vastausta molempiin esittämiisi aiheisiin, kehon ja mielen tasapainoa, mutta samalla myös kiinteää ja hyvinvoivaa kehoa. Täytyyhän sitä kaikkea haluta! Mutta kyllä, eri lajikokeilut ovat nyt testissä ja katsotaan mihin sitten päädyn. Lämmössä tehty joogaharjoitus on vielä listalla kokeilun alla! 🙂


Kommentoi