Minustako joogi?

BLOGIT | Minustako joogi?

Lämmin kosketus

lamminkosketus

Suomalaiset mielletään usein ujoiksi ja omaa tilaa tarvitseviksi ihmisiksi. Jooga taas mielletään lämminhenkiseksi, parhaimmillaan hyvin läheisesti ohjatuksi tunniksi asanaharjoituksessa. Itsekin tiedostan tämän, mutta myönnän, että hetken ajaksi menin hämilleni, kun loppurentoutuksen aikana opettaja tuli painelemaan olkapäitä ja korjailemaan pään asentoa. Alkuhämmennyksestä toivuttuani koin hetken erittäin koskettavana ja meinasi tulla itku, joka on tietysti aivan sallittua.

Omasta tarinastani huomaa, kuinka vain hetken kestävä lämmin kosketus, välittämisen tunne vaikuttaa ihmismieleen ja luo monia tunteita. Ei tunnu, että on vain yksi oppilas satojen joukossa, vaan tuntuu, että minullakin on merkitystä. On tärkeää, että olin tunnilla.

Tästä liikuttuneena ja ihastuneena sain vain lisäinspiraatiota joogaopettajan haaveisiini. Googlettelin joogaopettajakoulutuksia, ja huomasinkin, että monissa on kurssisisällössä kosketus ja sen merkitys. Ihanaa! On ihan parasta, kun pääsee jakamaan positiivisuutta kanssaihmisille.

 

Tiia

Kommentoi