Minustako joogi?

BLOGIT | Minustako joogi?

Kapotasana

Tämän kuukauden joogahaaste liittyi taaksetaivutuksiin, selän taivutuksiin. Yhtenä päivänä oli vuorossa kapotasana (en tiedä asanan nimeä suomeksi), ja en saanut millään onnistumaan. Olen kuullut, että jos et voi hengittää jooga-asanassa, et ole siihen valmis. Ja en pystynyt.

Tiedän, että tämä on yksi edistyneimmistä jooga-asanoista astangajoogassa, mutta silti jäi vähän harmittamaan. Sitten muistin, että toisella haasteen joogaopettajista, Kinolla, on todella hyviä videoita Youtubessa myös aloittelijoille. Katsoin yllä olevan videon, ja tajusin että olen yrittänyt asanaa ihan väärästä näkökulmasta.

Ottaessani videolla esitetyn näkökulman, tuloksia tuli. Alla on asanaharjoitukseni kehitys numerojärjestyksessä, mielestäni viimeinen on jo aika hyvä!

kapotasana

Opin tästä sen, että on totta, että et ole valmis asanaan jos et kykene hengittämään. Ja sen, että asanoita ei tulisi yrittää yksin ja vain kuvan perusteella. Pyysinkin avomieheltäni apua, että pääsen asanaan. Ja video oli todella hyödyllinen ja silmiä avaava.

Ihanaa onnistumisen iloa taas!

 

– Tiia

 

Kommentoi