Minustako joogi?

BLOGIT | Minustako joogi?

Ilmajooga

Viime viikon lopulla kävin Naisten Kuntokeskus Tempossa kokeilemassa ilmajoogaa Mari Kosken ohjaamana. Ilmajoogatunteja Turussa järjestää Naisten Kuntokeskus Tempo, sekä Fuego Lounge.

Ilmajooga on Suomessa vielä varsin uusi tuttavuus, joogatunnin voisi ajatella olevan elämys itsessään. Ilmajoogaa on vaikea selittää, paras tapa on kokea se itse. Apuvälineenä käytetään katossa roikkuvaa kangastrapetsia. Ilmassa roikkuminen tuo joogaan uuden ulottuvuuden tuomalla asanoihin keveyttä ja ilmavuuden tuntua. Ilmajooga on lähtöisin Yhdysvalloista. (Lähteet: Naisten Kuntokeskus Tempo & Fuego Lounge)

DSC_0053_Fotor1

Yhden kerran jälkeen on vielä vaikea arvioida millaista se ilmajooga sitten on. Kokeilutuntini kesti 1,5 tuntia. Tunnin aikana tuli vähän huono olo, kun aikaa vietettiin paljon heiluvan kankaan sisällä; mutta tämä on kuulemma luonnollista varsinkin aloittelijoille.

Osa tunnista tehtiin matolla, osa ilmassa. Näin saimme vertauskuvaa siitä, miten paljon kankaan kanssa työskentely helpottaa asanoita.

Vaikka vähän huono olo tulikin, oli tunti itsessään sellainen elämys että haluan kyllä kokeilla uudelleen. Tunti vaikutti juuri sellaiselta, että säännöllisesti harrastettuna oppii itsekin päästämään irti omista rajoitteistaan, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ilmajooga kuitenkin perustuu aika pitkälti siihen, että luottaa kankaaseen ja että ei putoa.

– Tiia

 

Kommentoi