Metsässä sielunmaisema

BLOGIT | Metsässä sielunmaisema

Vaihelan saaristohotellin uusi vaihe

Pistäydyin ihan extempore Velkuanmaalla Vaihelan saaristohotellissa päivävierailulla. Paikka oli jäänyt mieleen nettisivuja selaillessani, tutkiessani paikallisia veneilijän vierassatamia. Sunnuntaipäivä oli kaunis ja aurinkoinen ja aikaa oli purjehdusreissulla sopivasti tutustumiskäyntiin Velkuanmaahan. Vaihelan saaristohotelliin pääsee myös autolla Teersalon satamasta ensin lossilla yli Palvan saareen ja sieltä jatkamalla edelleen lossilla Velkuanmaalle.

Nettisivuilta huomasin, että yrittäjät ovat vaihtuneet Vaihelassa. Nykyiset yrittäjät ovat Heidi Heikkinen ja  Kimmo Hotanen. He ovat jo ennestään tuhdin yrittäjäkokemuksen omaavia. Heidän firmansa Hg-production Turussa järjestää Charter-matkoja mm. purjevene- ja kalastusreissuja Kaljaasi Olgalla ja Kuunari Lokilla. Heillä on myös Aavatar-vesibussi, jolla pääsee Naantalista Velkuan ja Taivassalon kautta Kustaviin tai tilauksesta myös Vaihelaan. Lisäksi repertuaariin kuuluu varsinkin yrityksille järjestettävät tyhy-päivät, räätälöidyt virkistäytymispäivät ja -tapahtumat sekä kokoustilat. He tekevät yhteistyötä myös eri koulutustahojen kanssa Turussa mm. järjestävät kiinalaisille ja japanilaisille opiskelijoille kesäleirejä. Ja nyt tähän kaikkeen on liitetty ilmeisen sopivasti Vaihela.

Satamassa oli useita purjeveneitä ja muutamia moottoriveneitä ja useita purjeveneitä oli jo poistumassa tullen vastaan reitillä satamaan. Eli vierailijoita oli ollut ainakin veneilijöistä. Satamassa näytti olevan sähkö- ja vesiliitännät, puucee, teltta- sekä tavallinen sauna. Opasteet ohjasivat hotellille. Hotellin läheisyydessä oli lasten leikkipaikka hiekkalaatikkoineen sekä trampoliineineen.

Telttasauna

Hotelli sijaitsee kauniissa saariston maalaismaisemassa ja sopii ulkoisilta puitteiltaan hyvin maisemaan. Hotellilla on kolme ravintolaa ja ulkoterassi sekä navetan ylisillä vaikka tanssilava. Saavuimme ennen puoltapäivää, joten ruokaa ei vielä ollut tarjolla ravintolassa. Ravintolan puolella isäntä oli pitämässä henkilökuntapalaveria työntekijöilleen. Kiertelimme tiloja ja pihaa ja poikkesimme hotellirakennukseen, jossa tapasimme paikan emännän Heidin. Hän ryhtyikin heti jututtamaan meitä ja saimme tietoa uusien yrittäjien visioista.

Visionaan uusilla yrittäjillä on tehdä Vaihela Villagesta saariston helmi ja kehittää toimintaa kokovuotiseksi mm. ajatuksissa on tehdä jouluksi Joulumaa Vaihelaan. Kesään 2016 mennessä yrittäjät parantavat satamapalvelujaan, jotta he voisivat palvella paremmin veneilijöitä.  Ammatti- ja koulutuspohjana löytyy Heidiltä elokuvaohjaaja/ravintoterapeutti/personaltrainer/liikunnanohjaajakoulutukset ja Kimmolta palomies/ravintoloitsija sekä hän toimii myös veneiden kapteenina.

Lisäaktiviteetteja heidän yritystoiminnastaan löytyy paljon: Archipelago-Olympialaiset, eräkokkikoulu, tv-mainoskuvaustapahtuma yrityksille, kalastuspalvelut, purjehduspalvelut/koulut, joogaretriitit, laihdutus-sekä treenileirit kovempaa treenaamista harrastaville. Toiminnallisen treenaamisen Fight Camp-leirejä, häitä eli vähän kaikkea aina pikkujouluista kesäpäivän viettoon. Tulossa on myös mm. Sushi-kursseja, parisuhdeviikonloppuja sekä elävää musiikkia.

Heidi
Heidi hotellinsa aulassa

Tapasimme ja jututimme myös isäntää ravintolan puolella ja hän näytti meille paikan erikoisuuden, viinikellarin. Se sijaitsee ravintolarakennuksen alakerrassa ja se on muurattu Mynämäen meijerin puretuista vanhoista tiilistä. Vaikuttava paikka. Viinitastingeille ja muuten vaan ihasteluun oikein sopiva.

Juhannuksen aikana hotelli oli ollut täynnä yöpyjiä, vain alkeellisin aittamajoitus oli ollut vapaana. Vierailijat olivat juuri poistumassa ja emännälle tuli kiirettä heitä hyvästellessään, joten lähdimme häiritsemästä. Yrittäjät ovat olleet alalla 15 vuotta ja ovat nyt löytäneet paikan, jossa voivat yhdistää yritystoiminnan, elämäntavan ja perhe-elämän. He ovat muuttaneet vakituisiksi asujiksi Velkuanmaalle kolmen alle 10-vuotiaan lapsensa kanssa. Heidi ja Kimmo olivat yhteisesti haaveilleet maallemuutosta ja nyt haaveet tulivat toteen. Heidi on kotoisin Savosta (sikafarmarin tytär, joka tuntee nyt saapuneensa kotiin!) ja Kimmo Uudestakaupungista. Oli hienoa kuulla tällaista tarinaa. Saaristossa on elämää ja tulevaisuutta!

Pihan koristeita

Suuntasimme Ateljee Leposkaan, jonka mainoksia huomasin heti sataman ilmoitustaululla. Siellä olisi myytävänä paikallisia käsitöitä, posliinia ym. Matkaa hotellilta Leposkaan on n. 1 km eli oikein sopiva pieneksi kävelylenkiksi.

Metsässä kaupungintie
Metsässä kaupungintie
Saavumme Ateljee Leposkaan

Leposkassa meidät vastaanotti paikan eloisa emäntä Ritva Leponen ja kertoili omasta yrityksestään. Ateljee on auki joka päivä 1.6.-15.8. klo 10-18.00. Hän käsinmaalaa posliinia ja hittituotteena on pyyheliinanimikyltit, jollaiset mekin ostimme. Lisäksi löysin veneeseen käsinmaalatut kalakuvioiset lautaset. Näyttivät laadukkaalta posliinilta. Myynnissä on myös hopeakoruja, pussukoita, sukkia ja muita virkattuja ja neulottuja tuotteita, kortteja, lahjatavaroita sekä kirpputoritavaraa ym. Mielenkiintoinen paikka. Mieluusti kannatan tällaisia pieniä yksityisiä käsityöläisiä, jotka jaksavat tehdä uniikkeja tuotteita, joita ei ole tarjolla joka kaupassa. Hintatasokin oli mielestäni kohtuullinen.

Paikallisia käsitöitä
Paikallisia käsitöitä
Hittituote. Pyyhenimikilvet
Hittituote. Pyyhenimikilvet
Ateljee Leposkan ihastuttava hengetär!

Vaihelan ulkoterassi
Vaihelan ulkoterassi

Palasimme vielä hotellin kautta ja lähdimme satamaan ja purjehtimaan taas kotia kohti. Olipa mukava vierailu. Paikan emäntä ja isäntä ovat kokeneita yrittäjiä entuudestaan ja saavat varmasti tämän paikan kukoistamaan. Paikka on puitteiltaan erinomainen myös kokovuotiseen toimintaan, jota he myös pyrkivät suunnittelemaan. Itse ajattelin, että toivottavasti tämä paikka saa myös muita alueen yrittäjiä verkostoitumaan ja löytämään yhteistyöstä uutta tuulta kaikkien hyödyksi. Ateljee Leposka ja Vaihela jo tekevät yhteistyötä. Löytyisikö muita?

Asenteet kohdallaan
Asenteet kohdallaan! Kimmo Hotanen.

Kun yrittäjän asenne on kohdillaan ja hän ymmärtää asiakkaiden tarpeet sekä ymmärtää laadun arvon, syntyy varmasti hyvää asiakaspalvelua ja kiitollisia asiakkaita. Näillä yrittäjillä tuntui olevan näitä kaikkia sekä intoa, palvelualttiutta, lämminhenkistä asiakkaan huomioimista ja visioita tulevaisuutta ajatellen. Onnea Heidi ja Kimmo! Kuulemme teistä vielä…

3 vastausta artikkeliin “Vaihelan saaristohotellin uusi vaihe”

  1. Teija

    Vaihela on oikea helmi! Käymme siellä ruokailemassa monta kertaa kesässä. Onnea ja menestystä uusille yrittäjille!


  2. a-kh

    Terveisiä! Kävin saarella. Isoisäni oli Aatami Hotanen.


Kommentoi