Metsässä sielunmaisema

BLOGIT | Metsässä sielunmaisema

Muovin keräykseen vauhtia

Muovin keräys

Vihdoinkin ja mahdollisimman helposti. Voin nyt kerätä omia kotitaloudessa tulevia muovipakkauksia, muovipusseja, muovisia shampoopulloja, käsisaippuapulloja jne ja viedä ne muovien keräyskonttiin. Niistä sitten tehdään muovirouhetta, jota hyödynnetään muoviteollisuudessa. Hienoa! Ja tätä ei tarvitse vähätellä eikä kuluttajien reaktioita pelätä. Tämähän on edistystä, jos mikä. Kaikki vaan mukaan keräämään omaa muovijätettä ja viemään se kierrätykseen. Helppoa ja ei suurta vaivaa. Hieman voi huuhdella likaisimpia elintarvikepakkauksia, niin että ne eivät ala haisemaan keräyskonteissa.

Tämä muovien keräys kotitalouksilta on alkanut vuoden alusta ja oman asuinseutuni kierrätyspisteestä löysin kevään aikana jo kaksi suurta muovien keräykseen tarkoitettua konttia. Arvatkaa ovatko ne täyttyneet? Kontit kumisevat lähes tyhjinä. Vieressä oleva kartonkien keräyskontti pursuilee ylitse. Kartonkia, keräyspaperia, metallia ja lasia me jo osataan kierrättää. Muovinkierrätys on vielä uusi asia. Vaatii hieman viitseliäisyyttä ja muistamista alkuun. Että laitat ne rasvarasiat, jogurttipurkit, muovipussit ja öljypullot keittiössä erilliseen muovipussiin ja kiikutat vaikka kerran viikossa kierrätyspisteeseen. Paksumpia pakkauksia voi hieman litistää, etteivät vie turhaan tilaa. Minusta tämä ainakin on hyvä asia, koska jäteastiaan ei enää jää juuri muuta kuin kompostoitavaa jätettä.

Kierrätyspiste
Kierrätyspiste
Mitä muovia voi kierrättää
Mitä muovia voi kierrättää

Ilmoja on pidellyt ja sadekin on tervetullutta kasvun aikaansaamiseksi. Kevään mielipuutarhakukkani sammalleimu kukkii jo kauniisti. Tulppaanit ovat osittain kukassa. Ihanan hento vihreys valtaa Turunkin keskustaa lehmusten, tammien, saarnien ja vaahteroiden työntäessä lehtiään ja kukintojaan. Valkovuokkojen kukinta alkaa kohta olemaan ohi, metsässä mustikka kukkii ja kielot ihan pian ja lupiinit seuraavaksi. Ne sopivat vaikka juhlakodin ulkokoristuksiksi suurina kimppuina korkeissa maljakoissa.

Kaljaasi Olga ja Katanpää

Hieno purjehdusreissu Kaljaasi Olgalla olisi ollut tarjolla, mutta työ oli tärkeämpää. Kaljaasi Olga liikennöi näet kesällä Kustavista ja Uudestakaupungista Kustavin ulkosaaristoon Katanpäähän. Kaikille merellisestä kesäreissailusta kiinnostuneille. Lisää juttua aiheesta löytyy Turun Sanomien uudesta nettisivustosta Ts Saaristo. Tutustukaa. Siellä on juttu mm. Katanpään  uusista touhuiluista.

Näille kavereille tuli kiire
Näille kavereille tuli kiire
Kalalokki kerjäsi ruokaa
Kalalokki kerjäsi ruokaa
Uskaltaiskohan arvata, että tässä pesii merikotka
Uskaltaiskohan arvata, että tässä pesii merikotka

Elisaari

Itse kävin purjeavusteisesti koulutuksessa pääkaupunkiseudulla. Menomatkaan meni kolme vuorokautta ja paluu junalla. Kaksi yötä välillä, toinen Kasnäsin lähellä luonnonsatamassa ja toinen Elisaaressa. Elisaari on kaunis Helsingin kaupungin ylläpitämä vierasvene/retkisatama ja virkistysalue Inkoon saaristossa. Todella kaunis paikka. Saaressa on komeat tammimetsät ja ne olivat käydessäni valtaisissa valkovuokkokukinnoissa. Valitettavasti ilta-aikana ottamani valokuvat paikasta eivät ole niin onnistuneita. Suosittelen paikkaa kaikille pääkaupunkiseudun lähistöllä veneileville.

Elisaari, retkisatama
Elisaari, retkisatama
Elisaaren luontopolulla
Elisaaren luontopolulla
Elisaaressa vanha saa olla vanha
Elisaaressa vanha saa olla vanha
..ja kääpä kääpä
..ja kääpä kääpä

 

Kesä, kesä – upeaa aikaa. Toivottavasti meille kaikille.

Kommentoi