Metsässä sielunmaisema

BLOGIT | Metsässä sielunmaisema

Talviko tullut? Ainakin joulu on kohta

Talvi tuli lopultakin, näin voi huonompikin ennustaja sanoa tähän aikaan vuodesta. Hieman pakkasen puolelle menevä lämpötila tuntuu heti todella kylmältä. Vielä kun pöllähtää ensimmäiset kunnon lumisateet niin hetken ainakin voi tuntua talvelta. Viime vuonna ensimmäiset kunnon valokuvauslumikelit olivat kauniissa Naantalissa juuri joulun alla. Niistä muutama otos seuraavana. Joulu on kohta, joten hieman voisi jo odotella samanlaisia lumisateita.

"Mä sydämeeni joulun teen ja mieleen hiljaiseen taas....
”Mä sydämeeni joulun teen ja mieleen hiljaiseen taas….

Hiihtäminen onnistuu tänäkin talvena

Omia kirjoituksiani tutkittuani ensimmäisen hiihtäjän näillä nurkilla olen havainnut viime talvena 23.1.2015. Itse kävin ensi kertaa ladulla 24.1.2015 eli kauan kesti talven tulo silloinkin. Virttaanharjulla kävin muutamia kertoja helmikuun alussa hiihtämässä ja vielä hiihtolomaviikolla siellä oli siedettävät hiihto-olosuhteet. Mutta nopeasti kylmä mutta lumet sulattava kevät alkoikin sen jälkeen.

Mutta ainahan meillä on Pohjois-Suomi, jonne voi suunnata hiihtämään ja laskettelemaan. Onneksi näin. Kauniit valkoiset hanget, ladut ja rinteet odottavat tänäkin vuonna. Meren jäällä hiihtämistä ei juuri tällaisina talvina voi enää ajatella näillä korkeuksilla ja jäädäkseenhän ne ovat nämä leudommat ja sateisemmat ilmat, vai vieläkö joku epäilee ilmastonmuutosta? Onneksemme lopultakin isoimmat ja eniten saastuttavimmat maat ovat olleet etunenässä suopuisia tekemään uuden kattavan ja oikeudellisesti sitovan ilmastosopimuksen. Hyvät sivut löytyivät Ympäristöministeriöltä.

Kuva otettu 29.11.2015
Kuva otettu 29.11.2015

Hiihtämistä odotan mielenkiinnolla tänäkin vuonna. Läheisen kuntoradan viereen on ilmaantunut komeat lumentykitysputkistot ja koko rata on kunnostettu ja yksi sen vaarallisimpia mäkiä on korjattu loivaksi ”laskettelurinteeksi”. Hyvä niin! Viime talvena siellä oli aina miellyttävä tunnelma hiihtäjien kesken. Ensimmäisenä viikonvaihteena kaikki hiihtivät sulassa sovussa ja meikäläinenkin lipsuvilla suksillani sain myötätuntoisia huudahduksia ja kommentteja ja jopa keskustelukumppanin. Sellaisena hyväntahtoisena ja jokaiselle sopivana hiihtolatuna toivon sen pysyvän jatkossakin. No kaikille varmaan riittää sopivia latuja ja jos ei riitä, niin löytyy muualta.

Suksien esillekaivelun aion aloittaa viimeistään viikonloppuna. Minkäköhän vuoksi? Saas nähdä!

Näin jouluterveiset Pohjolasta…

Pidetään rauhallinen ja liikunnallinen joulu! Mikä sen mukavampaa kuin syödä hyvin ja liikkua! Molemmat tasapainossa. Ja toivotaan noiden viimevuotisten valokuvien tapaan myös ainakin muutamiksi päiviksi yhtä tunnelmallisia hetkiä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lumiset Naantali-kuvat olen kuvannut 23.12.2014.

Yksi kestojoululaulusuosikeistani on Feliz Navidad ja suomenkielisenä versionakin on jopa alkuperäistä parempi. Googlettakaa vaikka Frater Aboensisin laulamana.

 

Kommentoi