Metsässä sielunmaisema

BLOGIT | Metsässä sielunmaisema

Maaseutupyöräilyä

Elokuisen kaunista ja lämmintä, tämä on mielikuukauteni, ihan ehdottomasti. Lämpimät illat, yöt ja aamut, päivät aurinkoisia ja lämpimiä. Viikonloppuina voi rauhoittua nauttimaan iltojen lämpimyydestä ja katsella hämärtyvää maisemaa ilman viluntunteita. Mahtavaa!

Pyöräilykausi on aloitettu pitkän kesätauon jälkeen ja hyvinhän se meni. Ohensaaren lenkki (Naantalista Maskun suuntaan kohti Kustavintietä, käännytään sitä ennen vasemmalle Ohensaarentielle ja kierretään ympäryslenkki) on nyt aivan parhaimmillaan kypsyvän viljan tuodessa lämpimää tuoksahdusta ja kauniit viljapellot ovat upeaa katseltavaa. Piti käydä ihan autolla kuvailemassa maisemia, kun pyöräilylenkillä se ei oikein käy. Tärkeämpää on siinä hetkessä hoitaa kuntoa ja liikkua. Muutamat kuvat on napattu auton sisältä (pelkääjän paikalta) käyttämällä liikkuvan kohteen kuvaussäätöä.

Vilja alkaa olemaan paikoitellen korjuukypsää. Ensimmäisenä on jo pellavaa ja kuminaa puitu tuolla Suomen vilja-aitan eli Loimaan suunnalla. Siellä alkaa piakkoin myös syysvehnän puinti ja sen jälkeen ohra ja kevätvehnä, kertoili luotettava paikallinen tietolähteeni, maanviljelijä Loimaalta.

Outoja jälkiä viljapellossa...kavioeläinten aiheuttamia?
Outoja jälkiä viljapellossa…kavioeläinten aiheuttamia?
Osmankäämi

Missä sinä pyöräilet? Kerro kommenttina tähän juttuun oma pyöräilylenkkivinkkisi, missä päin sitten pyöräiletkin, kyllä joku muukin sielläpäin voi olla kiinnostunut sinun reittivalinnastasi. Loimaalta, Salosta, Turusta ja niin edelleen. Kerro kuinka pitkä matka on ja tärkeimmät lähtö/väli/loppuetapit, jotta lenkki on tunnistettavissa. Kuinka usein pyöräilet?

Vehnää, mutta syksystä tai keväästä ei ole arvausta
Vehnää, mutta syksystä tai keväästä ei ole arvausta

Kyllä arki-iltana töitten jälkeen ehtii ja jaksaa yhtenä iltana ainakin tehdä pidemmän pyöräilylenkin ja vaihtoehtoisesti sauvakävelypyrähdyksen/uintia sopivasti/juoksua, kuka sitä harrastaakin. Sen lisäksi parina iltana kävelyä vähintään tunnin verran, ehkä vähän kuntosalia ja näistä jo muodostuukin sopiva liikuntapalikkasetti viikoksi. Siinäpä oli tavallisen liikkujan tavallinen liikuntavinkki. Koitan sitä noudattaen itse aloittaa syksyn kuntoilukauden. Ei ainakaan kuulosta liian rankalta.

Ohraa

Nyt on pihat ja puutarhat aivan kauneimmillaan ja niitä on mukava ihailla kesäisellä pyöräily- tai kävelylenkillä ja bongata hyviä vinkkejä itselleen siitä, mitkä kasvit näyttävät kauniilta ja mitkä sopivat yhteen. Syyshortensiat, monet ruusut ja pensaat kukkivat juuri nyt.

Vesilintujen metsästyskin on alkanut tänä vuonna torstaina 20.8.2015 klo 12.00. Tavit, sorsat, haapanat, sotkat, haahkat, kanadanhanhet jne. saavat paikoitellen kyytiä.

Heräsin tässä tämän jutun aihetta miettiessäni ajatukseen, että ”hei, minun jutuilla on lukijoita”, välillä enemmän, välillä vähemmän, vähän aiheen kiinnostavuudesta riippuen. Nyt haluaisin kiittää teitä. KIITOS! Heittäkää mielellään juttu/aihevinkeillä laittamalla kommenttia juttuihini.

Kiitos lukijani ja kukkia teille!

Fairy-ruusu

Hevostelua

 

Palaan hevosasioihin myöhemmin, siinäkin tapauksessa vaikkei Villilän islanninhevostallin mukavat hepat saa ketään liikkeelle 27.8. Mukaan ehtii ilmoittautumaan vielä 23.8. mennessä ja myöhäisimmät ehkä vielä ensi viikon alussa. Hevoset ovat mukavia ja ratsastaminen on haastetta antavaa sekä rentouttaa ajatuksiasi, koska joudut keskittymään johonkin muuhun kuin omiin työkiireisiin, stressiin tai muihin hankaliin asioihin. Hevosvaellus metsässä, lyhytkin, antaa fyysisesti ja henkisesti sopivaa toimintaa, kehittää tasapainoa, opit uutta, opit hallitsemaan hevosta, olemaan vuorovaikutuksessa sen kanssa ja saat siitä onnistumisen iloa. Villilän islanninhevostallilla olisi tarkoitus ainakin tutustua hevosiin, hevosten käsittelyyn, viestintään ja maasta ohjaamiseen. Miten saat esimerkiksi hevosen suorittamaan jonkin tehtävän. Siinä voi olla tavalliselle hevostelijalle haastetta.

 

Kuva Hevossillalta Laajasalosta Helsingistä.

Hyvää elokuunjatkoa teille kaikille! Liikkukaa, tehkää itsellenne sopivia liikuntatavoitteita, aloittakaa varovasti tauon jälkeen! Nauttikaa hämärtyvistä lämpimistä elokuun illoista ja rauhoittukaa!

Kommentoi