Metsässä sielunmaisema

BLOGIT | Metsässä sielunmaisema

Kaupunkilaisherkkuja

Turku ja Ruissalo kuuluvat yhteen kuin paita ja pöksyt ja nyt on kesäpaita- ja shortsikelit. Pyöräillen Ruissalo on saavutettavissa helposti ja nautiskellen. Kesäinen pyöräilykausi on parhaimmillaan. Ruissalossa on sikäli mukavaa pyöräillä, että kuumempanakin kesäpäivänä puusto suo viilentäviä varjoja. Välillä voi poiketa luontopoluille kävelemään ja haistelemaan kesäisiä tuoksuja ja ihailemaan runsasta kasvustoa.

Cafe Villa Saaro ja Saaronniemen uimaranta

Uimaranta löytyy Saaronniemestä ja muiltakin rannoilta voi helposti pulahtaa veteen ja uittaa kuumina hellepäivinä nelijalkaisia ystäviäänkin. Saaronniemessä on Camping-alue ja Cafe Villa Saaro, jonka tilavissa sisätiloissa ja ulkona nauttii mielellään kahvit, jäätelöt tai hyvän aterian. Minun pyöräilyreissuni kääntökohtaan sopi hyvin lounastaa Villa Saaron maittava Grillipossuannos ja nauttia runsaasta ja raikkaasta salaattipöydästä tuoreita vihanneksia lisukkeineen. Miettiä voi sitten sitä, oheniko yhtään lähes 50km pyöräilyreissullakaan vyötäröllä majaileva Hakalan Suomimakkarakieppi…

Cafe Villa Saaro
Cafe Villa Saaro
Villa Saaron raikkaasta salaattipöydästä oli helppo valita lautasellinen syötävää
Villa Saaron raikkaasta salaattipöydästä oli helppo valita lautasellinen syötävää
Grillipossua Villa Saaron tapaan
Grillipossua Villa Saaron tapaan

Saaronniemen uimarannan hiekat olivat väljät vielä lauantaina koulujen päättäjäispäivänä, mutta mikäpä oli siinä makoilla makoisa ateria masussa ja lepäillä hetki rauhassa ennen paluumatkaa. Kuvitella ja kuulla voi korvissaan kesäisen hellepäivän elämää täydellä uimarannalla. Hyvää ja rauhoittavaa on tuulen ja aaltojen musiikkikin, jos yksinäisen rannankolkan jostain löytää. Punkkivaara tietenkin kannattaa muistaa.

Matkan varren kauniit metsäiset osuudet tammineen ja leppineen sekä Golf-kentän kauniin vihreät greenit ja tien varsien pitsimäiset koiranputkikukinnot olivat alkukesän parhaimmistoa. Mukavasti pyöräilyreitti kumpuilee ja mutkittelee Ruissalon metsiköissä. Matkan varrella ovat suositut Honkapirtti ja Kasvitieteellinen puutarha, mutta tällä reissulla uusi tuttavuus VIlla Saaro ylitti odotukseni.

Tammenterho ja Avelia

Paluumatkalla tuli poikettua Tammenterhon opastuskeskukseen lyhyesti. Siellä on myös kahvila ja tällä hetkellä mielenkiintoinen valokuvanäyttely. Minulta tosin jäi tutustuminen toiseen kertaan. Samaisassa pihapiirissä oli opasteet Sisustusliike ja Cafe Aveliaan ja sinnehän naispuoleisen oli ihan pakko poiketa ilman kummempaa asiaakaan, kun en ollut tutustunut aiemmin paikkaan.

Avelian kesäkasseja
Avelian kesäkasseja

Rouheaa, hulppeeta, rustiikkista, erilaista, maanläheistä, modernia, laadukasta, yksinkertaisen tyylikästä. Siinä adjektiivisia vaikutelmia paikan tuotteista. Kaunista katseltavaa, kuitenkaan painavat ruukut, joita jäin ihailemaan eivät olisi pyöräni tarakalla pysyneet loppumatkaa ehjinä. Kun olen tienannut tarpeeksi, voisin sen rustiikkisen ruukun tulla ostamaan ja sisällöksi laittaisin kauniita unelmia. ”Sitä ruukusta tihkuu, millä se on täytetty”, tai jotain sinne päin.

Uusvanhaa
Uusvanhaa

Ruissalon pyörätiellä
Ruissalon pyörätiellä

Enempää luontokuvia ei tällä kertaa, käykääpä itse nautiskelemassa luonnosta sellaisenaan. Pyöräilymatkaa kertyi kotoa ja takaisin n. 46 km ja mukavasti se sujui, vaikka välillä reippaassa vastatuulessakin. Käytettynä ostamani vaihdepyörä on tullut käytössäni havaittua hyväksi. Ilman kunnon vaihdepyörää pidemmät matkat jäisivät toteuttamatta. Kohti uusia kesäseikkailuja!

 

 

 

Kommentoi