Metsässä sielunmaisema

BLOGIT | Metsässä sielunmaisema

Kasnäsissa viihtyy- veneellä tai ilman

Kasnäs sopii lomailevalle veneilijälle tai muilla keinoin liikkuvalle runsautta tarjoavana pääte- ja välietappisatamana. Kasnäsin kesäaikana hyvinkin vilkas vierasvene- ja yhteysalussatama on mukavan rento poikkeamis-, viihtymis-, tankkaus- ja kauttakulkupaikka.

Kasnäs mereltä päin
Kasnäs mereltä päin

Voin tituleerata itseäni jo hyvinkin Kasnäs-konkariksi, kun olen tänäkin kesänä viettänyt muutaman yön vierasvenesatamassa, käynyt kylpylässä uimassa ihanan viileässä ja puhtaan raikkaassa vedessä, jolle ei normiuimahallien puhtaustasot vedä vertoja, ottanut juhannuksen vastaan tanssien Kasnäsin Paviljongissa sekä nauttinut Paviljongin rehellisen runsaasta ja tasokkaasta buffet- lounaasta, kiertänyt Sinisimpukan luontokeskuksen luontopolun ja löytänyt omatoimisesti Kasnäsin kyläläisten oman luontopolun.

kasnäs Paviljongin buffet-lounaalla oli kalaa monipuolisesti tarjolla
Kasnäs Paviljongin buffet-lounaalla oli kalaa monipuolisesti tarjolla
Sinisimpukan luontopolulla
Sinisimpukan luontopolulla
Kasnäsin kylän luontopolullta löytyi Maariankämmekkä
Kasnäsin kylän luontopolulta löytyi Maariankämmekkä
Tämäkin konkari löytyy Kasnäsista
Tämäkin konkari löytyy Kasnäsista

Kasnäsista on helppo veneillen suunnata juuri nyt supersuosittuun Örön-saareen, herttaisen idylliseen Vänöön, hetkessä olet myös Hangossa tai Bengtskärin majakkasaarella. Mahtavat Saaristomeren monet luonnonsatamat ovat muutaman tunnin purjehduksen päässä Kasnäsista, kuten Kråkskär lampaineen, Södra ja Norra Benskär, jotka yhdessä muodostavat rauhallisen ja monilta tuulilta suojaisan luonnonsataman, samoin Björkö. Utö, sympaattinen Helsingholmenin vierasvenesatama maukkaine savukaloineen ja Jurmokaan eivät ole kovin kaukana.

Ollaanko ihan varmasti Suomessa? Saaristomeren upeaa saariluontoa
Ollaanko ihan varmasti Suomessa? Saaristomeren upeaa saariluontoa

Yhteysaluksilla pääset mm. Hiittisiin, Vänöön, Helsingholmeniin, Tunnhamniin ja alueen muihin pikkusatamiin. Kuljetuksia järjestetään myös Bengtskäriin, Öröön, Rosalaan tai pääset veneajelulle Saaristomeren kauniille väylille.

Autolla tai pyörällä voit saapua Kasnäsiin läpi kauniin ja rauhallisen maaseudun. Hengästyt viimeistään saapuessasi Lövön korkealle sillalle. Mitkä näkymät! Automatkalla saapuessasi Sauvon suunnasta voit tutustua mielenkiintoiseen lähikauppaan n. 3 km ennen Kemiön keskustaa. Lähikaupassa voit harjoitella omatoimista ostamista ja maksamista. Olet asiakas ja itsesi rahastaja yhtä aikaa. Kaupassa on tarjolla tuoreita sadon vihanneksia, juureksia, marjoja, perunoita, kananmunia, leivonnaisia ym. Mielellään kaupassa vierailee ja vaikka istahtaa pihalle huilaamaan hetkeksi.

Lähipuodin tarjontaa
Lähipuodin tarjontaa Kemiössä

Kasnäs ei jätä kylmäksi, jos vain antaudut sen tarjoamille mahdollisuuksille ja niitä on runsaasti. Tänäkin kesänä on useita tapahtumia Kasnäsissa ja lähialueilla, kuten Kasnäs-päivä, Kasnäs Triathlon, Kasnäs Regatta, Muinaistulien yö jne. Paikan tarjoamia mahdollisuuksia ja palveluja kannattaa etsiä netin ja erilaisten kesälehtien avulla. Satamassa on erilaisia kauppapuoteja ostohimoisille asiakkaille, löytyy savukalasta merkkivaatteisiin ja matkamuistoihin. Minigolfia voi pelata ajankuluksi ja nauttia jäätelötöttelöt sataman vilinää seuraten.

Vierasvenesataman palveluista haluan mainita erityisesti hyvin toimivat huoltopalvelut huoltolaiturissa, septitankki tyhjennetään veneilijän puolesta, vesikin tankataan, veneesi avustetaan laiturikiinnitykseen ja kaiken kukkuraksi hyvän tuulisesti ja reippaasti toimien. Näille Kasnäsin reippaille satamapojille kaikki kunnia ja kiitos, todella hyvää palvelua olemme saaneet joka kerta tänä kesänä! Hyvä palvelu kantaa hyvän hedelmän ja tyytyväiset asiakkaat tulevat uudestaan.

Tack så mycket harbour staff!
Tack så mycket harbour staff!

Kasnäsiin siis!

 

Kommentoi