Metsässä sielunmaisema

BLOGIT | Metsässä sielunmaisema

Lähes ilmaisia huvituksia kaupungissa

Mielenkiintoinen ja tapahtumia täynnä oleva viikko sattui, kun aloitin taas työt lomailun jälkeen. Vieraita sain kotiinikin ja tuli käytyä myös pitkästä aikaa siemailemassa kaupunki-ilmaa. Turun kauppatorille oli ajellut Elovena-puurobaariauto ja sieltä sai ilmaisen puuroannoksen, kun antautui ottamaan itsestään Instagramiin selfien vaaaltavassa löhöilytuolissa ja merkitsemään sen hashtagilla #puurobaari. Mitäs ei ilmaisesta puuroannoksesta tekisi…

Matka jatkui torilta jokirantaan, jossa oli alkaneen DBTL-festivaalin keräämää porukkaa koolla. Akrobaattiesitys viihdytti hetken aikaa, myös muita rantakadulla kulkeneita. Myös muuta ruokaa oli tarjolla kuin erilaisilla tuunakkeilla maustettua hyvin haudutettua ihanan pehmeätä kaurapuuroa. Inkiväärillä maustettu raparperi-mansikkahilloke ja Turkkilainen jogurtti puuron lisukkeina ovat suosikkini.

Viikonloppuna matka jatkui Somerolle, jonka torille suunnistin katsomaan lauantaina, olisiko siellä vierailulle mennessäni tuliaiskukkia tarjolla. Olihan niitä, mutta vain kuvattavaksi asti. Somerniemen torille olisi pitänyt suunnistaa ja sieltähän löytyy vaikka mitä, muistini mukaan enemmän kertaalleen käytettyä tavaraa sekä puutarhan ja luonnonantimia.

      

Rotareiden tapahtuma
Rotareiden tapahtuma

 

Hyväntekeväisyyskeräys polion nujertamiseksi
Mersut rivissä
Niin levveetä ettei kuvvaan meinaa mahtua
Niin levveetä ettei kuvvaan meinaa mahtua

Lauantai-iltana Turun jokirannassa oli kuultavana jazzia ja nähtävänä purjeveneitä. Arvatkaa kummat kiinnosti enemmän? No jazzia kuuli ja veneitä näki. Vilperi oli mukana, joten jazzin kuuntelusta ei olisi ehkä tullut pitkäaikaistakaan.

Suomen Joutsen iski nyt silmään ja laitoin ”kerran elämässä” -kokemuksen kuntoon. Mahtavan suuri purjelaiva. Huikeeta olisi tuon kaltaisella päästä matkustamaan saati osallistumaan purjeveneen töihin. Minut laitettaisiin kuitenkin köökkipuolelle mastojen kiipeilyn sijaan…

Kaunis jokiranta upeine taideteoksineen on kesäaikana nautittavan kaunista ja kokemisen arvoista. ASS 150-vuotta (Airisto segelsällskap 150-vuotta) purjevenetapahtuma kilpailuineen oli tuonut paikalle juhlalipuin koristeltuja purjeveneitä ja mukava niitä oli katsella.

Päivänkakkara, Jani Rättyä ja Antti Stöckell. Upea tilaan hienosti sopiva taideteos. Oikea kuvauskohde!
Päivänkakkara, Jani Rättyä ja Antti Stöckell. Upea tilaan hienosti sopiva taideteos. Oikea kuvauskohde!

Toivottavasti kesäiset ilmat kannustavat kaupunkilaisia jokirantaan edelleenkin. Turun tapahtumia löydät Visitturku-sivuilta.

Muutamia mainitakseni: Opastetut Kävelykierrokset, Tyttökuningas, Turun musiikkijuhlat 6.-15.8.

Käytiin sitten ajelemassa Förillä edestakaisin ja vielä leikkimässä Leikki-Förillä, siis Vilperi, Forum Marinumin edustalla. Se ei maksanut mitään ja Suomen Joutsenenkin pääsylipuista sai S-etukortilla kivan alennuksen.

 

 

 

Kommentoi