Metsässä sielunmaisema

BLOGIT | Metsässä sielunmaisema

Ihan pieniä asioita

Vaihteeksi. Yhteiskuntasopimuksen neuvottelujen aloittaminen, kun tuntuu ottavan aikaa. Tällä hetkellä sitä odotellaan aloitetaanko heti vai huomenna. Ihan pienistä asioista se on kiinni niin monella ammattiliitolla ollut. Mutta ne pienet asiat ovat joillekin suuria, ilmeisesti. Ottamatta kantaa tähän piimäiseen sopimussotkuun, jota monikin ammattiliitto on vuorotellen heilautellut ja omilla irtiotoillaan halunnut olla suistamassa kevätjoen pyörteisiin, haluaisin vain, että ne sopimukset lopulta olisivat vedenpitäviä vaikka olisivatkin kuorrutettuja pienillä asioilla. Kuitenkin venettä kunnostettaessa ehtii kulumaan alkukevät ja jäätkin lähtevät lopullisesti näiltäkin rannoilta ennen kuin paatti vesille lasketaan tulpalla tai ilman.

Kevätoksia
Kevätoksia

Keväthän se nyt sitten yllätti talven ainakin hetkeksi. Lupailtu on taas pakkasia, hetkeksi. Nyt menee nämä vuodenajat paremmassa järjestyksessä kuin viime vuonna. On ollut sopivan talvista, jotta kunnollinen kevään alku voisi olla lopultakin odotettavissa. Viime vuonna saimme helmikuulta maaliskuulle yllättävän lämpimän ajanjakson, jonka jälkeen kevät käpertyi ja sen lopullinen läpimurto tapahtui aika myöhään. Kylmää kevättä riitti ja riitti. Parempi kunnon talvi ja sen jälkeen kevät monine ihanine ominaisuuksineen.

Kevät on toisaalta hirveää aikaa. Se paljastaa kaikki talven harmauden ja pimeyden kätköissä uinuneet sotkut esille. Kotona harmaata löytyy sieltä sun täältä, ainakin ikkunat, kaapinpäälliset, valaisimet ja hyllyt ovat pölyn ja autot katuloskan peitossa. Mistä sinun harmaasi löytyy? Nyt ei kannata ahdistua noista kotona piilevistä epämiellyttävistä harmaan sävyistä. Työtähän se vain on, siivoaminenkin. Jos on ansiotyöstään niin väsynyt ja kiireinen, ettei kotisiivous oikein onnistu, niin aina on ammattilaisia ottamassa sen työn vastaan ja mielellään. Olen seurannut useita työasioistaan stressaantuneita ja todella kiireisiä ihmisiä ja huokaillut heidän puolestaan. Työmatkat voivat olla todella pitkiä, työpäivälle saattaa tulla pituutta 12 tuntiakin. Ei sen jälkeen jaksa tehdä ruokaa, siivota, liikkua, ulkoilla. Ei ainakaan kauaa aikaa. Lapsiperheissäkin tekemistä, touhua ja rientoja riittää, vanhemmat siinä voivat väsyä saati lapset itse.

Ruukkunarsissit
Ruukkunarsissit

Mietin sellaistakin, että monelle perheelle olisi toimiva ratkaisu oma kotihengetär tai tasapuolisuuden muistaakseni sama miespuolisena. Joku, joka valmistaisi iltaruoan valmiiksi jääkaappiin (ei valmisruoat aina maistu), kävisi kaupassa, tarvittaessa lenkkeilyttäisi lemmikin, siivoaisi kerran viikossa, hakisi lapset hoidosta, harrastuksista jne. Monia helpottavia palveluja onkin jo saatavilla kuten kauppakassipalvelu. Myös Prismalta saatavilla.

Hyvä ruoka jne...
Hyvä ruoka jne…
Saintpaulia kukkii taas
Saintpaulia kukkii taas

Pienistä asioista voisi näin keväällä nauttia, kevätsäästä ulkona kävellessä, hiljaisuudesta, tulppaaneista, hedelmistä, sipulikasvien työntymisestä mullan läpi. Auringosta, joka paljastaa kaiken. Lopultakin kuitenkin onneksi. Kevät on siivoamista ja pöytien puhdistamista uuden tuloa varten. Keväällä on hauska uudistaa sisustuksen värejä, ostaa autoja, taloja, moottoripyöriä, veneitä tai ainakin kunnostaa niitä tai suunnitella kevätistutuksia puutarhaan, parvekkeelle, terassille. Kevätvärejä ovat jo kaupat ja kirpputorit tulvillaan. Pienelläkin panostuksella saa väriä ja valoa elämään.

Tulppaanit Aaltomaljakossa
Tulppaanit Aaltomaljakossa

Linnunpönttö
Kevätsisustajalle kirpputorilöytö 5€

Minun pienet asiat löytyivät helposti. Tulppaanit, narsissit, värikkäät hedelmät, hyvä ruoka ja muutama kirpputorilöytö, hieman pyykkäystä ja siivousta oman jälkikasvuni avuksi. Mitkä ovat sinun pienet asiat tänä keväänä? Ne pienet asiat näet voivat olla suuria jollekin toiselle, myös sinulle.

 

Kommentoi