Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Toiveilla on erikoinen tapa toteutua

Maalaiskaupungissa kävi oikein mukava vieras. Tampereelta. Televisiosta tuttu.

Hän luennoi siitä, kuinka tavoitteista tehdään totta, kuinka vastoinkäymisten ei anneta lannistaa ja kuinka unelmoimisen taitoa ei saa kadottaa.

Minä olen ainakin hyvä unelmoimaan, jollei muuta. Tekee heti mieli paljastaa yksi hupsutus-sarjaan kuuluva unelma – ja paljastankin! Haluaisin vielä tässä iässä ja elämänvaiheessa päästä hääpukumalliksi. Hahaa! Jääkäämme seuraamaan toteutuuko toive.

Kuten kaikki tiedämme, Jutta varsinkin, tavoitteen saavuttaminen vaatii sitoutumista. Motivaatio voi lässähtää, jollei tiedä mitä kohti on pyrkimässä. Tavoitteen pitää olla riittävän haastava, mutta realistinen.

Jutta Gustafsberg kehoittaa asettamaan realistiset tavoitteet elämänmuutosprojektiin
Jutta Gustafsberg kehoittaa meitä asettamaan realistiset tavoitteet elämänmuutosprojektiin. Kuva: Meri Rawstorne.

Epäonnistumisen pelko, niinkuin pelko yleensäkin, on turhaa. Mitä sitten, jos tavoite ei toteudu? Ei siihen maailma kaadu. Aina roiskuu, kun rapataan. Mokaamisen ja itselleen nauramisen taito on niitä kaikkein vapauttavimpia taitoja ihmiselämässä.

Samat lainalaisuudet pätevät kunnonkohotukseen ja ihmissuhteisiin. Keskity, laita asiat tärkeysjärjestykseen, raivaa kalenterista tilaa ja opettele elämään hetkessä.

Sitkun-ajattelu on vihollisesi. Jonain päivänä voi olla liian myöhäistä.

 

Yksi vastaus artikkeliin “Toiveilla on erikoinen tapa toteutua”

  1. Meri

    Jutta on muuten oikeesti tosi mukava ihminen! Lämpimät terveiset!


Kommentoi