Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Tango on tulinen

Tangotaitajien parhaimmisto oli koolla maalaiskaupungissa lauantaina. Unto Monosen Muistokilpailut kokosivat väen tanssin pyörteisiin.

Tangossa tanssikilometrien ja iän myötä karttunut kokemus on valttia. Kilpailun senioriparien meno on kaunista katsottavaa. Näkemäni perusteella sanoisin, että tanssi koulii miehistä herrasmiehiä ja naisista leidejä.

Tanssilattialla mies vie. Hän päättää suunnan, vauhdin, tahdin ja tyylin. Nainen seuraa, kaunistaa ja koristaa parin menoa. Molempien rooli on yhtä tärkeä, homman juju on yhteispelissä.

Argentiinasta Suomeen rantautunut tango on tulinen laji. Sen suomalainen versio on alkuperäistä huomattavasti yksinkertaisempaa, mutta se jokin siinä silti on. Siinä on tunteen paloa. Sitä ei jolkotella menemään. Se vie mennessään. Kokeilkaa vaikka!

Unto Monosen Muistokilpailuissa joka toinen tanssittava kappale on jokin Monosen kaihoisista tangoista. On satumaata, tähtiä meren yllä, illan himmeitä varjoja ja öitä hiljaisuudessa. Kyllä me suomalaisetkin jotain romantiikasta ymmärrämme.

Mahdatteko muuten tietää, miksi kilpailut pidetään meillä täällä maalaiskaupungissa?

Kommentoi