Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Taiteilijan siveltimestä

Iltapuku

Ihan aina en sentään tallaa maalaiskaupungin katuja. Joskun lähden vähän pidemmälle, vaikka Saloon.
– Tänä päivänä muoti on siitä mukavaa, että kaikki on muotia, tietää Nina Vaara Salon Maleenasta.

Hänen kanssaan kävimme pitkän keskustelun tyylistä, muodista ja tilanteen mukaisesta pukeutumisesta. Liike on siitä ihana, että sinne voi mennä täysin avuttomana. Riittää, että tietää, mitä tilaisuutta varten on pukeutumassa. Asiansa osaavat myyjät tekevät salapoliisityön puolestasi.

Nina Vaara on työssään huomannut, ettei oman vartalon hahmottaminen ole aina helppoa. Puoli voittoa on, kun saa asiakkaan sovittamaan vaatetta. Silloin on yllätyksiä luvassa, sillä vaate ei välttämättä näytä parhaita puoliaan vaatepuulla.

Me ihmiset olemme erilaisia. Toinen ostaa ensimmäisen vastaantulevan vaatteen, toinen harkitsee pitkään ja käy monta kertaa sovittamassa.

Minä kuulun molempiin ryhmiin – joskus ostan hetken mielijohteesta, joskus harkitsen pitkään, enkä ole tähän päivään mennessä havainnut eroa tapojen paremmuuden välillä.

Salon Maleenaa kiitellään siitä, että sieltä saa suoraa palautetta. Mielestäni on loistojuttu, että joku katsoo oikein tarkkaan asuani ja kertoo siitä rehellisen mielipiteensä. Ostajan ja liikkeen yhteinen etuhan se on, että asiakas löytää itselleen täydellisesti istuvan vaatteen.

Blingbling housut

Minulle Niina Vaara löysi muun muassa leiskuvan punaisen pitkän iltapuvun, raitapaidan ja hauskat timanttitakataskuhousut sekä tyylikkään vaaleanpuna-mustan virkanaisen työasun.

Yllättävin yllätys näkyi vasta kotona kuvia käsitellessä. En liikkeessä pitänyt lainkaan sovittamastani valkoisesta kotelomekosta, mutta valokuvassa rakastan sitä! Kuva tuo mieleeni onnellisen morsiamen 60-luvun maalaistuvassa. Se sopii oh niin hyvin romanttiseen mielenlaatuuni!

Rakas kuvaajaystäväni, maatilanemäntä Päivi on hyvin kärsivällinen kanssani. Innostuin nimittäin muokkaamaan kuvien taustoja vähän vapaammalla kädellä. Kiitos Päivi ja lämpimät terveiset lehmille! Kuvaillaan taas!

Eläköön taiteilijan sivellin!

No siinähän se tulikin, vinkki 4. Käytä taiteilijan vapauttasi!  Kokeile eri tyylejä ja kuuntele asiantuntijan neuvoja.

Tämä mekko yllätti minut. Sehän onkin söpö!
Tämä mekko yllätti. Sehän onkin hieno!

Kommentoi