Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Mustaa nahkaaa

Tyttöjen harrikkaremonttikuva jaksaa naurattaa kerta toisensa jälkeen. Se valehtelee niin sujuvasti. Linnea näyttää moottoriasiantuntijalta ja Suvi siltä, kuin oikeasti tekisi rankasti töitä tyylikkäissä piikkikoroissa.

Oli pakko kaivella nämä kuvat arkistojen kätköistä, sillä maalaiskaupunki on myös aikamoinen Harrikkakaupunki. Kevätpärinät ovat alkaneet.

Otin kuvasarjan reilu vuosi takaperin Somero-Amerikka-aiheista kirjamessulehteä varten. Harmi, etten enää löydä varsinaista artikkelia. Se olisi nostalgista luettavaa.

Täällä Harrikoiden ja amerikanrautojen luvatussa maassa operoi Leather Heaven-nimisen nahkavaateliikeketjun päämaja. Sieltä löytyy laaja valikoima erilaisia moottoripyöräily-teemaan sopivia vaatteita ja asusteita. Suvin asussa voisi olla aika vilpoista ajella ja kengät ovat hieman epäkäytännölliset, mutta kauniita liikkeen rock- ja punk-henkiset vaatteet ja varsingin kengät ovat.

Maalaiskaupungin kaunottaret Linnea Harala ja Suvi Andersson. Kuva: Meri Rawstorne.
Maalaiskaupungin kaunottaret Linnea ja Suvi. Kuva: Meri Rawstorne.

Pidän mustasta nahasta. Pidän moottoripyöristä.

Melkein voin luvata, että joskus vielä hankin sievän pienen Harrikan, samanlaisen kuin kaverillani Caritalla. Ennen eläkeikää. Ja opettelen ajamaan, ehkä jopa remontoimaan. Jälkimmäinen on vielä harkinnassa. Odotella pitää jokunen vuosi, sillä kaksipyöräinen ei ole kovin näppärä lasten ja koiran kuljetusväline. Vai saakohan niitä sivuvaunullisena?

Kuvausrekvisiittana käytetyn kiiltävän kirkkaansinisen ratsun lainasta kiitän maalaiskaupungin uljasta ritaria Vesa Mattilaa.

Ajelemisiin! Kuva: Suvi Andersson.
Ajelemisiin! Kuva: Suvi Andersson.

 

 

Kommentoi