Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Mestareiden opissa

Eilinen päivä Valasrannan tanssileirillä oli jälleen juuri sitä, mitä kaipasin, tanssitaidon hiomista. Aamu alkoi Carlos Correan opissa bachatalla sekä uudella tuttavuudella, kizomballa. Jälkimmäinen on Angolasta lähtöisin oleva afrikkalainen sylitanssi, jota kotimaassaan tanssitaan muun muassa häätanssina.

Suomeen muotitanssiksi muodostunut kizomba rantautui viitisen vuotta sitten. Sillä on isoissa kaupungeissa vannoutunut harrastajakaartinsa, vaikka meillä täällä maalaiskaupungissa siitä on tuskin kuultukaan, mutta ei hätää, nyt kuullaan!

Kizomba ja argentiinalainen tango ovat yllättäen sukulaissieluja! Jalkatyöskentelyssä ja parin toisiinsa keskittymisessä näen jotain samaa. Tangoa pidän paria astetta elegantimpana, koska liian intensiivistä kosiotanssia voi olla vaivaannuttavaa katsoa. Kizomba ei sovi estradeille yhtä hyvin kuin tango.

Argentiinalaisen tangon tunnilla Pasi ja Maria Laurenin opissa harjoitettiin viennin ja seuraamisen intensiteettiä. Tyydyin seuraamaan sivusta. Täytyy sanoa, että argentiinalainen tango on mielestäni yksi tanssin kuninkuuslajeista, jonka haluaisin vielä ottaa haltuun. Vaikka se on niitä asioita, jotka eivät onnistu yksin. Sitä varten on löydyttävä sopiva pari. Huokaus. Ja tietäisittepä miten vaikeaa se on! Jostain kumman syystä tanssiminen kiehtoo naisia enemmän kuin miehiä.

Tanssityylien ja tanssijoiden kirjo on valtava. Oppia voimme ammentaa monesta lähteestä, myös kilpatanssipuolelta. Pidän kilpatanssijoiden perusteellisuudesta asentoa, tekniikkaa, rytmiä ja tanssin karaktääriä hiottaessa.

Susa Matsonin rumba ja cha cha aloitettiin musiikin rytmiä tutkien. Tanssia ei voi ilman musiikkia, se on kaiken lähtökohta, mutta latinorytmit voivat meille humppaan tottuneille olla haasteellisia.

Kun perusaskel on hallussa, pääsee soveltamaan. Susa onnistui reilussa tunnissa antamaan molempiin tansseihin aikalailla lisää näyttävyyttä. Hatunnosto sille!

Rumbatunnin haasteellisin kohta ujolle ihmiselle oli parin rintakehän hively ympäri mennessä. Minä kun en ole mikään vieraiden miesten hivelijä, enkä myöskään itse haluaisi tulla hivellyksi. Koen jonkin verran kiusallisena sen, että miehet vaihtuvat, kuin liukuhihnalta.

Joudun nyt vähän perumaan puheitani. Oma pari ei ole välttämätön, mutta kyllähän tanssiminen on kaikkein parasta vakkariparin kanssa. Toisaalta tanssiminen on kyllä erinomainen tapa tunnustella kohtaavatko kemiat, joten suosittelen sitä silti edelleen myös nuorille sinkkuihmisille. Tanssileireillä ja tanssipaikoilla meno on lähes poikkeuksetta siistiä ja mukavaa. Vaihtuviin tanssipareihin voi siellä suhtautua niinkuin luokkakavereihin vanhojentanssitreeneissä.

Valasrannan leirille ehtii vielä! Neljä salillista tanssitunteja pyörii täällä päivittäin lauantaihin asti. Tervetuloa mukaan!

 

Arvaatteko mistä on kyse? No Valasrannan tanssileirin järvitanssista. Viilentää mukavasti, kannattaa kokeilla.
Järvitanssi viilentää mukavasti, kannattaa kokeilla!

 

 

Kommentoi