Maalaiskaupungin Mademoiselle

BLOGIT | Maalaiskaupungin Mademoiselle

Liikkumalla vahvaksi ja joustavaksi

Tänään vietettiin kolmansia valtakunnallisia liikuntapäiviä ympäri Suomea. Omaani vietin Forssassa Kutomon liikuntakeskuksessa. Huh, mikä jumppamaraton!

Aloitin päivän peppu-vatsa-jumpalla, jonka jälkeen ihan puhkipoikkinaisena hölköttelin läpi Baila Bailan ja Zumban sekä kaiken kruunuksi Fascia-Training-tunnin.

Fascia-treeniä olen kokeillut ennenkin. Se on kehon liikkuvuutta edistävää, en tiedä voiko sanoa venyttelyä, mutta jotain sinnepäin ainakin. Lienee etäistä sukua Taijille. Sitä kannattaa kokeilla jos tavallinen venyttely ei tuo apua jumeihin. Ihmeesti se avaa kroppaa kohti uusia ulottuvuuksia jo kolmen vartin pehmeänsitkeän liikuttelun aikana.

Meidät on luotu kiiikkumaan. Liike on lääke moneen kremppaan ja murheeseen. Liikunta tehoaa stressiin, kohottaa mielialaa, ennaltaehkäisee ja jopa hoitaa erilaisia sairauksia. Kun sitä ajattelee, ei voi olla liikkumatta.

Liikkuva ihminen on vahva fyysisesti, koska keho on tottunut tekemään töitä. Olen usein ihaillut ja ihmetellyt mihin kaikkeen ihmisvartalo kykenee, kun sitä suoritukseen sitkeästi koulitaan.

Lliikkuva ihminen on henkisesti vahva, koska hän on tottunut kampeamaan itsensä liikkeelle. Hän on oppinut, että vaivannäkö palkitaan moninkertaisesti.

Liikkuminen kohentaa itsetuntoa, sillä oman vartalon ihmeellisistä taidoista saa iloita, vaikkei olisi ihannemitoissa. Eikä ihannemittoihin tarvitse edes pyrkiä, sellainen puuha aiheuttaa usein tarpeetonta stressiä. Hyvinvoinnin ratkaisee kaikkien elämän osa-alueiden välinen tasapaino.

Ihminen on kokonaisuus. Mielestäni vanha sanonta: Terve sielu terveessä ruumiissa kiteyttää jotain olennaista. Kokeilkaa, jollette usko. Kroppaa hellästi terveellisellä ruualla, liikunnalla, levolla ja hemmottelulla hoitaen saa surut pidettyä kohtalaisina. Kroppa ikäänkuin viestii meille, ettei ole mitään hätää, ehjiä ollaan, elämä jatkuu. Jos kroppa on rikki, on vaikea olla masentumatta. Silloin kysytään todellista luonteen lujuutta.

Liikkuvan ihmisen joustavuudella viittaan vartalon elastisuuden lisäksi myös henkiseen joustavuuteen. Urheilija joutuu oppimaan tiettyä nöyryyttä paljon ennen menestystä. Aina ei voi voittaa, menestys ei tule ilmaiseksi, mutta sitkeydellä ja peräänantamattomuudella pääsee pitkälle.

Ihmisellä on monia mielenkiintoisia henkisiä ja fyysisiä ominaisuuksia, kauniita ja rumia, viehättäviä ja vastenmielisiä. Siinä missä hankalinta ihmisluonteessa on epärehellisyys, on kauneinta ihmisen kyky antaa toiselle anteeksi. Anteeksi antanut pääsee nousemaan uuteen päivään vaikka savuavien raunioiden keskeltä.

 

Henkistä ja fyysistä joustavuutta kaikille toivotellen, Lady Vilen.

 

Kommentoi